Головна Новини Чоловік авто Українці активно купують старі авто: топ-10 моделей січня
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці активно купують старі авто: топ-10 моделей січня

Середній вік вживаних автомобілів, що перейшли на українські номери, становить близько 10 років

8 лютого 2024, 14:10 comments1542
Поділіться публікацією:

Протягом січня український автопарк поповнили майже 16,7 тис. легкових автомобілів, які були ввезені з-за кордону. Порівняно з січнем 2023 року реєстрація таких авто збільшилася на 45%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Укравтопром".

Українці активно купують старі авто: топ-10 моделей січня

Автомобілі. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що найбільша частка у цьому сегменті авторинку належала бензиновим авто та становила 46%. Далі йдуть: дизельні – 29%; електромобілі – 16%; авто з ГБО – 5%; гібриди – 4%.

Якщо ж говорити про ТОП-10 найпопулярніших моделей січня, то беззаперечним лідером виявився Volkswagen Golf – 948 авто. На другому місці – Renault Megane – 759 авто. Третьою маркою авто, якому найбільше віддавали перевагу українці, у січні стала Škoda Octavia – 669 авто.

Далі лінійка уподобань українців розподілилася таким чином: Volkswagen Passat – 599; Volkswagen Tiguan — 396; Nissan Leaf — 355; Audi A4 – 347; Audi Q5 — 334; Nissan Rogue — 330; Tesla Model 3 – 309.

Зазначається, що середній вік машин, які у січні перейшли на українські номери, становить 9,8 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — автомобілі, як і більшість активів, схильні до поступового знецінення. Однак деякі машини втрачають у ціні набагато повільніше, тоді як інші швидко стають неліквідними. Журналісти "Коментарі" підготували добірку з 10 автомобілів, які найбільше втратили ціну за останні 5 років.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які автомобілі найчастіше викрадають в Україні. Портал "Коментарі" звернувся до Національної поліції України із запитом щодо кількості випадків незаконного заволодіння транспортними засобами станом на 2023 рік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини