Головна Новини Чоловік авто Україна серед лідерів Європи за продажами електрокарів: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна серед лідерів Європи за продажами електрокарів: у чому причина

Україна посіла 18 рядок рейтингу популярності електромобілів

23 квітня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Україна демонструє вражаючі темпи зростання на ринку електромобілів, відстоюючи свої позиції серед європейських лідерів. За результатами першого кварталу 2024 року, частка продажів електрокарів в Україні склала 19,3%, що розмістило країну на дев'ятому місці серед європейських націй. 

Україна серед лідерів Європи за продажами електрокарів: у чому причина

Україна посіла 18 рядок рейтингу популярності електромобілів

Загальний обсяг проданих нових автомобілів в Україні за цей період склав 17,5 тисяч одиниць, з яких 3,4 тисячі припадає на електрокари, що є значним показником зростання порівняно з минулим роком, коли Україна займала 19-е місце. Таке підвищення позицій у рейтингу свідчить про важливість інноваційних рішень на авторинку країни.

Норвегія продовжує лідирувати з показником у 90% продажів електромобілів від загального числа продажів автівок, що вказує на сталість їхньої політики стимулювання електромобільності. Данія та Швеція також входять в топ-3 з відповідно 41,2% та майже 31% проданих електрокарів.

На європейському ринку, Україна випереджає такі країни як Швейцарія, Франція, Великобританія та Німеччина, незважаючи на те, що за абсолютними показниками обсягів продажу нових електрокарів, країна продемонструвала зростання на 51,3% порівняно з першим кварталом 2023 року.

Нагадаємо, білий колір став найпопулярнішим серед власників нових автомобілів, які купили автомобілі в першому кварталі 2024 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на статистику "УкрАвтопрому".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, які марки автомобілів стали найпопулярнішими в Україні з початку 2024 року. Виявилося, що Renault Duster став найпопулярнішою моделлю в Києві, в той час як у Львівській, Дніпропетровській та Київській областях лідером продажів став електромобіль Volkswagen ID.4.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини