Головна Новини Чоловік авто Які автомобілі стали бестселерами в регіонах України
commentss НОВИНИ Всі новини

Які автомобілі стали бестселерами в регіонах України

Найбільші регіональні ринки та їх бестселери

12 квітня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:
За даними асоціації Укравтопром, перший квартал 2024 року виявив значні зміни на ринку автомобілів в Україні, підкреслюючи регіональні вподобання та тенденції. Зокрема, аналіз ринку нових легкових автомобілів показав, що найбільші обсяги продажів були зафіксовані у Києві та чотирьох областях: Київській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській.

Які автомобілі стали бестселерами в регіонах України

Найбільші регіональні ринки та їх бестселери

У столиці з початку року було зареєстровано 6097 нових автомобілів, що вказує на стабільний попит серед міського населення. Київська область підтверджує цю тенденцію з показником у 1313 нових авто. Дніпропетровщина, з результатом у 1179 одиниць, також демонструє високий інтерес до оновлення автопарку, а в Львівській і Одеській областях було придбано 878 та 860 нових авто відповідно.

На цьому фоні, компактний кросовер RENAULT Duster здобув титул бестселера у Києві та Одеській області, подекуди завдяки своїй бюджетній пропозиції та хорошій адаптації до умов міського водіння. Тим часом, в Київській, Дніпропетровській та Львівській областях на перше місце вийшов електромобіль VOLKSWAGEN iD.4, що може вказувати на зростаючу свідомість населення про екологічні питання та інноваційні технології в автоіндустрії.

Що стосується вживаних легкових авто, імпортованих з-за кордону, то найбільш активними регіонами виявилися Львівська область (6638 од.), місто Київ (4977 од.), та Київська область (3635 од.). Цікаво, що у всіх зазначених регіонах, крім столиці, домінувала популярність VOLKSWAGEN Golf. У Києві ж перевагу віддали більш просторому VOLKSWAGEN Passat, що може бути пов'язано з більшими вимогами до комфорту з боку міських жителів.

Штучний інтелект підрахував, скільки часу знадобиться середньостатистичному українцю, щоб купити автомобіль. Останнім часом придбання автомобіля стає все більш значущим питанням для багатьох українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини