Головна Новини Чоловік вино і напої На аукціоні продано найдорожчу у світі пляшку віскі: яка ціна
commentss НОВИНИ Всі новини

На аукціоні продано найдорожчу у світі пляшку віскі: яка ціна

Під час торгів на аукціоні Sotheby's продали віскі Macallan 1926 року за рекордну у світі ціну.

19 листопада 2023, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Унікальне шотландське віскі Macallan 1926 року стало найдорожчим у світі, яке будь-коли продавали на аукціонах. Одну пляшку віскі Macallan 1926 продали за рекордну ціну — 2,7 млн доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

На аукціоні продано найдорожчу у світі пляшку віскі: яка ціна

Найдорожче віскі у світі Macallan. Фото з відкритих джерел

Віскі Macallan 60 років дозрівав у дубових діжках з під хересу, після чого був розлитий у 40 пляшок у 1986 році. Ці 40 пляшок не були доступні для продажу, а були подаровані поважним клієнтам компанії. З часом рідкісне віскі стало цінуватись колекціонерами. Наприклад у 2019 році подібна пляшка віскі Macallan 1926 року була продана за 1,87 млн доларів. 

"Це єдиний віскі, який хоче продати кожен аукціоніст, а кожен колекціонер хоче купити", — вважає представник Sotheby's Джонні Фаул.

Відомо, що 40 пляшок віскі Macallan були марковані різними способами. 14 пляшок мали знаковими етикетками Fine і Rare. Ще для 12 пляшок етикетку створив художник Пітер Блейк, а дві пляшки рідкісного віскі взагалі залишились без етикеток. Інші 12 пляшок, включно з тією, що продали за рекордну суму, було розмальовано художником з Італії Валеріо Адамі. 

Наразі точно невідомо, скільки з 40 пляшок віскі Macallan існують. Вважається, що одна була розбита у Японії в 2011 через землетрус, тоді як інша була відкрита та випита ще раніше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що як легко розібратися у вині: класифікація вин та їхні особливості.

Також "Коментарі" писав про нове дослідження вчених, чи корисний насправді алкоголь у невеликих кількостях для здоров’я людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини