Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Умертвляємо рибу правильно: кілька порад гуманним рибалкам
commentss НОВИНИ Всі новини

Умертвляємо рибу правильно: кілька порад гуманним рибалкам

Риби - це також живі істоти, тому було б непогано полегшити їхні страждання після ловлі

4 грудня 2020, 15:52 comments3245
Поділіться публікацією:

Рідко хто з наших рибалок замислюється про те, що хоча риби і примітивні створення, вони також здатні страждати і відчувати біль. Тому велике значення має приспання спійманої риби. Якщо ти маєш певну частку милосердя і бажаєш полегшити страждання своєї здобичі, ми підкажемо, як потрібно діяти.                                              

Умертвляємо рибу правильно: кілька порад гуманним рибалкам

ФОТО: volga-ulov.ru

1. У більшості рибальських магазинів можна без проблем придбати дерев'яний молоточок, яким необхідно різко і швидко вдарити по голові спійманої риби. Удар повинен бути достатньої сили, щоб риба відразу ж була оглушена, інакше вона буде мучитися. Тому спершу навчися його використовувати.

2. Якщо у тебе є переносна морозильна камера, то рибу можна сміливо помістити туди. Риба спокійно засинає і при цьому не відчуває особливих страждань.

3. Деякі рибалки практикують перелом хребта у риби. Тут є ризик, що якщо рука зісковзне і удар потрапить не туди, куди треба, то риба буде дуже страждати.

4. Різке і швидке відрізання голови. Цей спосіб добре працює по дрібній рибі та рибі довгастої форми. Наприклад, по дрібній щуці, карасю, вугру, окуню і так далі. Такий спосіб не підійде для великої риби.

5. Великій рибі можна перерізати хребет. Для цього тобі знадобиться або сокира, або досить великий ніж з товстим і широким лезом. Тут слід дотримуватися техніки безпеки. І, зрозуміло, складні ножі тут не прокотять.

Тепер ти знаєш, як зробити, щоб риба менше страждала. Як не крути, а ніхто не заслуговує на важкі страждання, навіть якщо це наша їжа. Також видання "Коментарі" розповість, як зробити ополонку для зимової риболовлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Павел

4 грудня 2020, 16:05

За "гуманное" убийство "льготы" тоже не будет.Ловите добычу-сами станете добычей ПОТОМ.И не только червей.А и Высших сил.Стараюсь стать вегетерианцем.Очень хочется мяса, конечно.Но Совесть теперб мучает только за бессердечных уродов


Новини