Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Як зробити ополонку для зимової риболовлі: п'ять непорушних правил
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зробити ополонку для зимової риболовлі: п'ять непорушних правил

Зробити ополонку для зимової риболовлі не так просто, як здається, прислухайся до цих порад

26 листопада 2020, 15:36 comments2543
Поділіться публікацією:

Осінь скоро завершиться, настане зима і багато водойм позамерзають. Настане сезон зимової риболовлі. Якщо ти вирішив вперше випробувати свої вміння в цьому занятті, ми розповімо тобі про найголовніше, чого слід навчитися, а саме, як рубати ополонку.

Як зробити ополонку для зимової риболовлі: п'ять непорушних правил

Як правильно прорубувати ополонку

1. Перш за все розгреби сніг і розчисть майданчик, на якому плануєш рибалити.

2. Рубати лід потрібно ритмічними рухами, піднімаючи плішню на 30 см і здійснюючи близько 30 ударів у хвилину. Дихання повинне бути рівним, через ніс, щоб не застудитись. Дрібні крихти льоду, які утворюються при рубці лунки, потрібно вигребти черпаком, оскільки вони мають властивість запресовуватись і заважати роботі.

3. Коли вода почне надходити в лунку, необхідно обрубати підводну окрайку льоду, оскільки об неї можна порвати волосінь при виловлюванні риби.

4. Під час буріння лунки за допомогою спеціальних інструментів ручного обертального буріння — крижаних свердел або льодобурів, треба використовувати інструмент необхідного для вашого випадку діаметру.

5. Для свердління лунки за допомогою льодорубів треба визначити місце для її розміщення, і обертати свердло проти годинникової стрілки, не натискаючи при цьому сильно на грибок. Також потрібно стежити, щоб штанга перебувала весь час у вертикальному положенні. Бурити варто рівномірно, без ривків, дотримуючись швидкості два оборотів в секунду.

Ось і вся техніка. На останок запам'ятай, що потрібно бути уважним щодо сусідніх рибалок. Робіть лунку на відстані не менше п'яти метрів від своїх сусідів. Також видання "Коментарі" розповість, що потрібно робити, якщо вирішив порибалити з дитиною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини