Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Нереальна сума: в Саудівській Аравії купили найдорожчого сокола в світі (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Нереальна сума: в Саудівській Аравії купили найдорожчого сокола в світі (фото)

Сума, яку віддали за птицю - максимальна в історії

16 жовтня 2020, 14:46 comments1448
Поділіться публікацією:

На аукціоні в Саудівській Аравії купили самця сокола за, здавалося б, просто нереальну суму грошей — 173 тисяч доларів. Про це пише видання segodnya.

Нереальна сума: в Саудівській Аравії купили найдорожчого сокола в світі (фото)

ВСаудівській Аравії купили найдорожчого сокола. Фото: unsplash

Власник не пошкодував своїх коштів, щоб стати володарем сокола, який був спійманий в дикій природі в Хафер-ель-Батін на північному сході Саудівської Аравії. Вражає також той факт, що ця сума виявилася рекордною за всю історію існування аукціону.

Відомо, що торги організували члени Саудівського соколиного клубу, тому як зовсім скоро стартує зимовий сезон полювання. А в Саудівській Аравії полювання на сокола є невід'ємною частиною культурної спадщини країни. Саме тому щороку на півострові сотні мисливців ловлять і вбивають близько двох з половиною мільйонів ловчих птахів.

Нереальна сума: в Саудівській Аравії купили найдорожчого сокола в світі (фото) - фото 2

Соколів, які можуть розганятися до 300 кілометрів на годину, на міжнародному рівні визнали як вид, який знаходиться на межі зникнення. Тому в різних державах діють різні правила, які контролюють їх вилов, продаж і полювання на них.

Також видання "Коментарі" розповість про те, що рибалка зловив найбільшого коропа-рекордсмена. Уейну Менсфорду вдалося зловити в Кембриджширі дзеркального коропа, який важить 34 кілограми. Чоловік відразу ж зважив свій великий улов і виявилося, що він на 3,1 кілограма важче, ніж нинішній рекордсмен. Проте, рибалка не захотів офіційно зафіксувати новий рекорд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини