Головна Новини Чоловік авто Які бензинові авто стали лідерами продажу в Україні цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

Які бензинові авто стали лідерами продажу в Україні цього року

Бензин чи електрика: що обирають українці у 2024 році

16 квітня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

Бензинові автомобілі продовжують утримувати провідні позиції на автомобільному ринку Україні. Згідно з останніми даними асоціації Укравтопром, в першому кварталі 2024 року реєстрація нових бензинових авто значно зросла, підкреслюючи їх незмінну популярність серед українських споживачів.

Які бензинові авто стали лідерами продажу в Україні цього року

Бензин чи електрика: що обирають українці у 2024 році

За перші три місяці 2024 року в Україні було зареєстровано понад 7,1 тисяч нових бензинових легкових автомобілів, що на 24% перевищує показники аналогічного періоду минулого року. Ці дані свідчать про зростаючу зацікавленість і довіру споживачів до бензинових авто, не дивлячись на глобальні тренди електрифікації транспорту.

Значна частина ринку нових легкових автомобілів (43%) припадає саме на бензинові авто. Втім, варто зазначити, що ця частка зменшилася на 8 відсоткових пунктів у порівнянні з першим кварталом 2023 року. 

Лідери продажів

Незаперечним лідером серед бензинових моделей став кросовер Toyota RAV-4, який було реалізовано у кількості 504 одиниць. Слідом за ним розташувалися Renault Duster і Mazda CX-5 з показниками в 489 і 420 одиниць відповідно. Також важливу роль в рейтингу відіграли такі моделі як KIA Sportage, Skoda Scala, і Hyundai Tucson.

Список топ-10 моделей, які найчастіше обирали українці, також включає Skoda Octavia, Suzuki SX4, Peugeot Landtrek, та Suzuki Vitara. Вибір цих моделей підкріплюється їхньою надійністю, вартістю обслуговування та відносною доступністю на українському ринку.

Нагадаємо, що за даними асоціації Укравтопром, перший квартал 2024 року виявив значні зміни на ринку автомобілів в Україні, підкреслюючи регіональні вподобання та тенденції. Зокрема, аналіз ринку нових легкових автомобілів показав, що найбільші обсяги продажів були зафіксовані у Києві та чотирьох областях: Київській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини