Головна Новини Чоловік авто Водіння автомобіля в ожеледь: поради експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Водіння автомобіля в ожеледь: поради експертів

Ці прості рекомендації допоможуть вам уникнути небезпечних ситуацій за кермом

15 грудня 2020, 20:46
Поділіться публікацією:

Ні для кого не секрет, що саме зимовий період є найнебезпечнішим і складним для водіння машини. Щоб уникнути аварій, автомобілістам дали кілька дієвих порад, які допоможуть мінімізувати ризики виникнення небезпечних ситуацій на дорозі.

Водіння автомобіля в ожеледь: поради експертів

Водіння автомобіля в ожеледь. Фото: unsplash

Перша і одна з найголовніших — вибрати якісну зимову гуму, адже це дуже спростить процес водіння, стверджують фахівці. Також слід перевірити загальний стан машини, і якщо є якісь несправності, то потрібно їх полагодити.

Вкрай обережним водій повинен бути там, де скупчується вода за відлиги. А саме: тунелі, мости, низини і широкі узбіччя. Практика показує, що саме в таких місцях найчастіше з'являються калюжі, які потім перетворюються на ковзанку.

Плюс, водій повинен уважно стежити за дорогою перед світлофором, пішохідним переходом і перехрестям, а також на зупинках громадського транспорту. Наближаючись до вищеперелічених місць, краще зменшити швидкість.

А щоб подолати занос, потрібно виконати переривчасте гальмування. І натискати на педаль слід швидко і сильно кілька разів поспіль. Педаль гальма не варто довго тримати натиснутою — відбудеться блокування коліс. Крім цього варіанту, також можна спробувати і другий — ступінчастий. Він відрізняється від першого тим, що гальмо відпускається, але натискання робиться дозовано.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як змусити салон автомобіля швидше прогріватися взимку. З настанням перших холодів з'являється ще кілька додаткових завдань: не тільки завести автомобіль і поїхати, але і почистити кузов від снігу, а також прогріти машину. І щоб цей час очікування не здавався вам вічністю, пропонуємо перевірений спосіб, який допоможе в рази швидше прогріти авто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Наталья

29 грудня 2020, 16:18

Об авто мне нравится читать http://avto-story.ru/


Новини