Головна Новини Чоловік авто Стало відомо, в яких областях найчастіше купують нові авто
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в яких областях найчастіше купують нові авто

У травні мешканці столиці придбали 1948 нових автомобілів: це на 10% більше, ніж торік

10 червня 2024, 12:24
Поділіться публікацією:

У травні лідерами із придбання нових автомобілів стали кияни. Також у верху рейтингу опинилися мешканці Дніпропетровської, Київської, Одеської та Львівської областей. Люди, які проживають у цих регіонах у травні найчастіше могли дозволити собі придбати авто з автосалону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Укравтопром".

Стало відомо, в яких областях найчастіше купують нові авто

Автомобілі. Фото: з відкритих джерел

Кияни минулого місяця придбали 1948 нових автомобілів, що на 10% більше, ніж 2023-го. Водночас мешканці Дніпропетровської області купили 496 авто (11%).

На Київщині зареєстрували 424 одиниці (6%), а на Одещині було зареєстровано 283 нових автомобілів (0,4%). Жителі Львівщини купили 278 нових легковиків (5%).

Загалом на вищезгадані регіональні ринки припало 62% травневих продажів нових легкових авто.

Читайте також на порталі "Коментарі" — минулого місяця автопарк України поповнився понад 19,3 тисяч легкових автомобілів, що були ввезені з-за кордону.

Порівняно з травнем 2023 року кількість реєстрацій уживаних автомобілів збільшилася на 26%. Однак, якщо порівнювати із попереднім місяцем, показник знизився на 2%. Ці дані наголошують на динаміці попиту на автомобілі з пробігом в Україні, де переваги споживачів продовжують змінюватися.

Найбільшу частку серед старих автомобілів займають бензинові авто, які становлять 49% ринку. Дизельні легковики займають 23%, а електромобілі – 17%. Далі йдуть автомобілі з ГБО (6%) та гібриди (5%). Ці показники свідчать про значну популярність бензинових та дизельних автомобілів, незважаючи на зростаючий інтерес до електричних та гібридних моделей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини