Головна Новини Чоловік авто Ринок автомобілів України 2024: які марки лідирують у продажах
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок автомобілів України 2024: які марки лідирують у продажах

Стало відомо, які машини купували українці у 2024 році

11 квітня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

У першому кварталі 2024 року, за даними Асоціації "Укравтопром", автопарк України поповнився на понад 4,7 тисячі гібридних легкових автомобілів, включаючи як повністю гібридні (HEV), так і плагін-гібридні (PHEV) моделі. Це на 59% перевищує показники того ж періоду минулого року, свідчить про стрімке зростання попиту на екологічніші транспортні засоби серед українців.

Ринок автомобілів України 2024: які марки лідирують у продажах

Стало відомо, які машини купували українці у 2024 році

Нові автомобілі склали більш ніж половину (51%) від загальної кількості зареєстрованих гібридних авто, що підкреслює зміну в споживацьких перевагах на користь більш сучасних і ефективних моделей.

Серед нових легкових автомобілів, гібрид TOYOTA RAV-4 очолив ринок з 480 проданими одиницями, ставши найпопулярнішим вибором серед покупців. TOYOTA Camry зайняла друге місце з 221 проданою одиницею, а NISSAN Qashqai з 164 продажами замкнув трійку лідерів. Це свідчить про зростаючу впізнаваність та довіру до гібридних технологій серед українських автовласників.

У сегменті імпортованих вживаних автомобілів з гібридними силовими установками лідером став FORD Fusion зі США, зареєстрований у кількості 255 штук. Також у трійці лідерів опинилися CHEVROLET Volt (138 одиниць) та TOYOTA Prius (136 одиниць), демонструючи високий інтерес до імпортних гібридних моделей серед українських споживачів.

Нагадаємо також, що статистика від Асоціації "Укравтопром" вказує на значний ріст попиту на вживані автомобілі, імпортовані з-за кордону. Протягом останнього місяця, зафіксовано реєстрацію понад 21 тисячі таких транспортних засобів, що на майже 50% перевищує показники березня 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини