Головна Новини Чоловік авто BMW презентував авто, яке змінює колір за натиском кнопки
commentss НОВИНИ Всі новини

BMW презентував авто, яке змінює колір за натиском кнопки

BMW Group презентувало концепт авто BMW iX Flow, яке може змінювати колір кузова натиском кнопки

31 січня 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

BMW Group не перестає дивувати. Так всесвітньо відома компанія презентувала новий автомобіль BMW iX Flow, головна родзинка якого в тому, що він може змінювати колір, ніби хамелеон. Щоправда кольорова гама представлена лише двома кольорами чорним та білим, які можуть міксуватися та змішуватися між собою. Як інформує портал "Коментарі", про це пише видання "DW".

BMW презентував авто, яке змінює колір за натиском кнопки

BMW. Фото: DW

Видання зазначає, для того щоб змінити колір автомобіля достатньо лише натиснути одну кнопку. Весь секрет в тому, що автомобілі використовують електрофоретичну технологію. Таким чином чорний колір змінюється на білий і навпаки. Може бути навіть поєднання двох кольорів по всій поверхні кузова.

BMW Group за основу нової моделі взяла електричний позашляховик iX, офіційна презентація якого відбулася в минулому році. Розробники розповідають, зміна кольору – це не лише стильна новинка, нова технологія має практичний аспект. Зміна кольору допоможе при довготривалій подорожі, коли за вікном висока плюсова температура. Це допоможе підвищити ефективність та терморегулювання всередині автомобіля. 

Розробником нової технології є компанія E-Ink, яка спеціалізується на розробці технологій для електронних книг. Якщо ж говорити більш конкретніше про те, як працює нова технологія, то вона вмикається через плівку, якою покритий кузов авто. Ця плівка містить спеціальні пігменти, які при електричній стимуляції піднімаються нагору, змінюючи колір кузова автомобіля.

Читайте також на порталі "Коментарі" – літаючий автомобіль пройшов фінальні випробування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини