Головна Новини Чоловік авто Літаючий автомобіль пройшов фінальні випробування: коли транспорт можна буде побачити на дорогах
commentss НОВИНИ Всі новини

Літаючий автомобіль пройшов фінальні випробування: коли транспорт можна буде побачити на дорогах

Літаючий автомобіль дозволений для зльоту, але для керування вам знадобиться посвідчення пілота

26 січня 2022, 17:34
Поділіться публікацією:








За словами розробників, автомобіль, який може трансформуватися в невеликий літак, пройшов льотні випробування у Словаччині. Про це повідомляє CNN.

Літаючий автомобіль пройшов фінальні випробування: коли транспорт можна буде побачити на дорогах

Літаючий автомобіль на дорозі - CNN

"AirCar" отримав офіційний сертифікат льотної придатності Словацького транспортного управління після завершення 70 годин "суворих льотних випробувань", за словами Klein Vision.

Тестові польоти, які включали понад 200 зльотів і посадок, були сумісні зі стандартами Європейського агентства з авіаційної безпеки (EASA), повідомляє компанія в прес-релізі.

"Складні льотні випробування включали повний спектр польотів і маневрів і продемонстрували дивовижну статичну і динамічну стабільність в режимі літака", — заявили в компанії.

Прес-секретар Klein Vision сказав CNN, що для керування гібридним транспортним засобом необхідна ліцензія пілота, і додав, що компанія сподівається, що "AirCar" стане комерційно доступним протягом 12 місяців.

Команда з восьми спеціалістів витратила понад 100 000 годин, перетворюючи концепції дизайну в математичні моделі, які привели до виробництва прототипу. "AirCar" оснащений двигуном BMW об’ємом 1,6 л і працює на "паливі, яке продається на будь-якій заправці", сказав Антон Заяк, співзасновник Klein Vision, у заяві CNN.

Заяк додав, що автомобіль може літати на максимальній робочій висоті 18 000 футів.

У червні літаючий автомобіль завершив 35-хвилинний випробувальний політ між аеропортами Нітри та столиці Словаччини Братислави. Після приземлення літак переобладнався в автомобіль і був доставлений до центру міста.

"Сертифікація AirCar відкриває двері для масового виробництва дуже ефективних літаючих автомобілів", – сказав пілот-випробувач Стефан Кляйн, винахідник автомобіля та керівник групи розробників.

Кіріакос Курусіс, голова групи спеціалістів з льотної придатності та технічного обслуговування Королівського авіаційного товариства, сказав CNN, що "це не перший раз, коли подібні типи транспортних засобів сертифікуються".

Курусіс додав, що такі транспортні засоби, як "AirCar", одного дня можуть замінити гелікоптери.


Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені розробили окуляри для сліпих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини