Головна Новини Чоловік яхта Як створювалася перша моторна яхта: історія появи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як створювалася перша моторна яхта: історія появи

Люди чинили відчайдушний опір спуску на воду першої моторної яхти

4 січня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

2021 рік став в якійсь мірі унікальний також для яхтсменів, адже саме зараз виповнюється 135 років від дня спуску на воду першої в історії моторної яхти.

Як створювалася перша моторна яхта: історія появи

Як з'явилася перша яхта. Фото: Motor Boat

Перший моторний човен був спущений на воду в 1886 році на німецькій верфі Lurssen на замовлення винахідника Готтліба Даймлера. Він хотів випробувати свій новий бензиновий двигун. Роком раніше Даймлер вже запатентував технологію нагнітання повітря в двигун внутрішнього згоряння за допомогою шестерінчастого насоса.

Мотор Даймлера був одноциліндровий, важив 60 кг і на 700 оборотах видавав всього 1,5 кінських сили до озера в Штутгарті, де повинні були пройти ходові випробування, цей двигун тягли 11 осіб.

Старання цих людей могли виявитися марними: спуску на воду Rems — таку назву носив перший моторний човен в історії — виступили проти місцеві жителі. Вони почули, що човен приводиться в рух вибухами, і вирішили, що до такого випробування вони не готові. Втім, Даймлеру все ж вдалося переконати штутгартців, що його човен нікому не зашкодить.

У 1887 році Даймлер провів випробування моторного човна з вдосконаленим двигуном: він оснастив винахід другим циліндром, який розміщувався під кутом 15 градусів до першого. Новий мотор від Даймлера мав потужність вже 4 кінських сил. Так з'явився перший V-подібний двигун.

Компанія Lurssen продовжила співпрацю з Даймлером, і в 1896 році їх спільними зусиллями на воду було спущено перша в світі 12-метрова моторна яхта Daimler.

Як бачите, в людській історії все не так просто, як здається на перший погляд. Уже в XIX столітті політ думки винахідників вражав оточуючих, а на воду спускалися перші моторні судна. Також видання "Коментарі" розповість, про чотири неймовірних фільми про яхти і яхтсменів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини