Головна Новини Чоловік яхта Творцям "Титаніка" і не снилося: історія найбільшого у світі корабля
commentss НОВИНИ Всі новини

Творцям "Титаніка" і не снилося: історія найбільшого у світі корабля

Головний упор в Harmony of the Seas робиться на посилення заходів безпеки

15 червня 2020, 11:43 comments3260
Поділіться публікацією:

П'ять років тому, 19 червня 2015 року, з верфі Сен-Назаре, яка розташована у Франції, зійшов на воду найбільший в історії людства корабель — Harmony of the Seas ("Гармонія морів"), яким володіє британська круїзна компанії Royal Caribbean International. Будівництво корабля тривало два з половиною роки. Після завершення робіт "Гармонія морів" прибула в портове місто Саутхемптон у Англії, щоб звідти вирушити у свій перший рейс у Роттердам, який відбувся в травні 2016 року.

Творцям "Титаніка" і не снилося: історія найбільшого у світі корабля

"Гармонія" значно більша знаменитого "Титаніка". Її довжина 362 метра, корабель має 18 палуб, водотоннажність до 200 000 тонн. Титанік на сто метрів коротший "Гармонії" і в п'ять разів менший за обсягом. Судно може прийняти близько 9000 пасажирів і членів екіпажу. В наявності є навіть вертолітний майданчик.

Творцям ”Титаніка” і не снилося: історія найбільшого у світі корабля - фото 2
Творцям ”Титаніка” і не снилося: історія найбільшого у світі корабля - фото 3
Творцям ”Титаніка” і не снилося: історія найбільшого у світі корабля - фото 4
Творцям ”Титаніка” і не снилося: історія найбільшого у світі корабля - фото 5
Творцям ”Титаніка” і не снилося: історія найбільшого у світі корабля - фото 6

За кілька днів після спуску на воду у Сан-Назер, судно прибуло до курортного Саутхемптона.  Корабель було приведено в штатний режим після виконання деяких косметичних робіт. Беручи до уваги більш ніж сторічний досвід морських круїзів, в першу чергу — сумної долі судна "Коста Конкордія", яке перекинулося і затонуло в 2012 році, лайнер знаходиться в стані максимальної готовності до будь-яких обставин. Члени екіпажу проходять сувору систему відбору, регулярно тренуються. І найголовніше — місць в шлюпках значно більше, аніж передбачувана кількість людей на борту.

Будемо сподіватися, що це судно не повторить сумну долю "Титаніка", "Коста Конкордії" і багатьох інших кораблів, яким судилося затонути. Також видання "Коментарі" розповість про п'ять найбільш небезпечних аеропортів у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ochmanity.com/280/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини