Головна Новини Чоловік яхта Шведи готуються спустити на воду судно з металевими вітрилами
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведи готуються спустити на воду судно з металевими вітрилами

Вітрила цього незвичайного корабля будуть виготовлені зі сталі та композитних матеріалів

9 грудня 2020, 14:12 comments1924
Поділіться публікацією:

Трансатлантичний автовоз Oceanbird проектується шведським суднобудівником Wallenius Marine за підтримки уряду Швеції і декількох дослідницьких інститутів.

Шведи готуються спустити на воду судно з металевими вітрилами

ФОТО: Portugal I News

Судно довжиною 198 метрів, куди поміщаються 7000 автомобілів, за розміром аналогічне звичайним автовозам, але буде виглядати радикально інакше. Корпус корабля увінчаний п'ятьма телескопічними "крилами", кожна заввишки 79 метрів. Вітрила можуть повертатися на 360 градусів, не торкаючись один одного, і їх можна прибрати до 59 метрів, щоб очистити мости або витримати негоду.

Вітрила, які будуть виготовлені зі сталі та композитних матеріалів, повинні бути такого розміру, щоб забезпечувати достатню тягову потужність для корабля, який важить 35 тисяч тонн.

"Хоча загальні принципи створення вітрил з твердим крилом не нові, проектування вітрил Oceanbird було складним завданням", — говорить Мікаель Разола, військово-морський архітектор і керівник дослідницького проекту Oceanbird в Wallenius Marine.

Суднобудівники Wallenius Marine розробили трансатлантичний автовоз, який скорочує викиди вуглецю на 90% в порівнянні зі стандартними автовозами. Також судно має найвищі вітрила для кораблів з коли-небудь побудованих.

"Цей корабель на вершині щогли буде перебувати на висоті понад 100 метрів над поверхнею води. Коли ви так сильно підіймаєтесь до небес, напрямок і швидкість вітру сильно змінюються", — каже Разола.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайці успішно випробували автономне вантажне судно. Jindouyun 0 Xao почало тестовий рейс з острова Чжунхай і успішно завершило його на причалі № 1 моста Гонконг-Чжунхай-Макао.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини