Головна Новини Чоловік яхта Елітна мегаяхта Ахметова за 500 млн доларів спущена на воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Елітна мегаяхта Ахметова за 500 млн доларів спущена на воду

Яхта, яку замовив український мільярдер Рінат Ахметов проходить останні випробування.

26 вересня 2023, 10:50 comments1575
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Невдовзі найбагатша людина України Рінат Ахметов отримає свою над розкішну яхту вартістю 500 млн доларів, яку замовив ще у 2018 році. Очікується, що яхта під назвою Luminance стане найбільшою, що була побудована у 2023 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Luxury Launches.

Елітна мегаяхта Ахметова за 500 млн доларів спущена на воду

Яхта Luminance, яку замовив Ахметов за 500 млн доларів. Фото з відкритих джерел

З моменту початку будівництва яхти було розкрито не багато деталей. Інтер'єр досі тримається в таємниці. Відомо, що судно матиме водотоннажність 9,4 тис. тонн та стане сьомим за величиною кораблем, який збудувала компанія Lurssen.

Яхта має довжину 145 метрів, а ширина досягатиме 20 метрів. Ресурс Luxury Launches зазначає, що на чотирьох палубній яхті Ахметова буде басейн, вертолітний майданчик та кілька місць для відпочинку та обіду. Очікується, що яхта Luminance буде побудована до кінця року, а її вартість сягає 500 млн доларів. На утримання елітного корабля мільярдер повинен буде витрачати близько 50-60 млн доларів кожного року.

Згідно з даними Forbes статки Ріната Ахметова до початку повномасштабного вторгнення сягали позначки 13,7 млрд доларів. Станом на квітень 2023 року вони оцінюються у суму 5,7 млрд доларів. Мільярдер є власником інвестиційної групи System Capital Management (СКМ), а також володіє футбольним клубом "Шахтар".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Карибська країна планує продати елітну яхту російського олігарха на аукціоні за 80 млн доларів. Судно вважається покинутим, а її власник не дає про себе знати.

Також "Коментарі" писали про найбільший круїзний лайнер "Ікона морів", який вперше вийшов у відкритий океан. Корабель має безліч розваг для пасажирів, зокрема басейни, аквапарк, ковзанка, бари та ресторани.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини