Головна Новини Чоловік вино і напої Австралійці знайшли гідне застосування простроченому пиву
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійці знайшли гідне застосування простроченому пиву

Австралійці використовують для створення палива тисячі галонів зіпсованого пива

22 грудня 2020, 17:31
Поділіться публікацією:

В Австралії прострочене пиво почне використовувати для виробництва біопалива. Коли в березні в країні через пандемію коронавіруса закрилися паби і бари, пивоварні штати залишилися з величезними запасами нерозпроданого несвіжого пива. Проте, австралійці швидко зметикували, як можна використовувати пиво, терміни зберігання якого закінчилися.

Австралійці знайшли гідне застосування простроченому пиву

Австралійці вигадали, як використати зіпсоване пиво

Пінний напій почали використовувати в якості нового джерела відновлюваної енергії. Пиво відправили на переробку. На станції очистки стічних вод з нього вийшов біогаз. Через високу калорійність пиво ідеально підходить для такої мети. Австралія має намір застосувати його для постачання електроенергією своїх виробничих потужностей. З 150000 літрів несвіжого пива можна отримати енергію, якої цілком вистачить для електроживлення 1200 будинків протягом місяця.

Відзначається, що завдяки своїй високій калорійності пиво є ідеальним паливом для реакторів заводу, який зазвичай отримує близько 80% електроживлення саме з біогазу.

Австралійські видання повідомили, що введений в кінці березня карантин в Австралії дуже сильно вдарила по галузі пивоваріння. В кінці весни один з найбільших пивоварних заводів країни — Lion Beer, повідомив про те, що на підприємстві залишилися непроданими близько 90 тис. бочок — або 4500000 літрів (1 188 тис. галонів) пива.

Як повідомляло видання "Коментарі", пиво і чіпси задіють для боротьби зі зміною клімату. У наступному році в Великій Британії впровадять методику, яка дозволить скоротити викиди СО2 (вуглекислого газу) на 70% в процесі виробництва добрив. Першою тестувати її буде компанія Walkers, яка виробляє чіпси та інші закуски.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини