Головна Новини Чоловік світлина Зроблено знімок з витримкою більше восьми років: як таке можливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Зроблено знімок з витримкою більше восьми років: як таке можливо

У пивній банці виявили фотографію з витримкою довжиною в вісім років

16 грудня 2020, 15:45
Поділіться публікацією:

Фотографія, яка вважається найдовшою витримкою з коли-небудь зроблених, була виявлена всередині пивної банки в Університеті Хартфордшира в Сполученому Королівстві минулого тижня.

Зроблено знімок з витримкою більше восьми років: як таке можливо

ФОТО: CNN

Знятий Регіною Валкенборг, він показує 2953 дугоподібних слідів сонця, відображаючи його схід і захід за вісім років. Валкенборг почала записувати переходи між літом і зимою, коли вона була студенткою магістратури витончених мистецтв ще у 2012 році.

Вона помістила банку з-під пива на фотопапір в телескоп університетської обсерваторії і забула про неї до вересня цього року.

"Це була удача, що фотографія залишилася недоторканою... Я вже кілька разів пробувала цю техніку в Обсерваторії, але фотографії часто зіпсувалися через вологу, а фотопапір скрутився. Я не збирався знімати експозицію за такий проміжок часу, і, на мій подив, вона збереглася. Це могла бути одна з, якщо не найбільш тривалою витримкою з існуючих", — заявила Регіна Валкенборг в заяві, опублікованій університетом.

На сьогодні вважається, що німецький художник Міхаель Везель в цей час є рекордсменом по найтривалішій експозиції, зробленій за чотири роки та вісім місяців.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Британії сімейна пара виявила несподівану знахідку у своєму саду. Під час робіт у своєму саду родина виявила там дещо несподіване — справжній скарб. Пара помітила монети, які ледве виднілися з-під землі, й копнувши глибше, побачила, що їх там велика кількість. Всього сім'ї вдалося розкопати 63 золоті монети й одну срібну монету 15 і 16 століть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини