Головна Новини Чоловік світлина Три поради, які допоможуть зробити шедевральні зимові фотографії
commentss НОВИНИ Всі новини

Три поради, які допоможуть зробити шедевральні зимові фотографії

Твої зимові фотографії вразять будь-якого критика, якщо будеш дотримуватися цих порад

28 листопада 2020, 14:24 comments1961
Поділіться публікацією:

Тепер, коли зима на порозі, для любителів робити фотографії настав час зимових пезйзажей. Якщо ти зовсім недавно почав освоювати мистецтво фотографування і це перша зима в твоїй кар'єрі, ми розповімо про головні правила фотографування взимку.

Три поради, які допоможуть зробити шедевральні зимові фотографії

ФОТО: Fotogora

Ручні настройки експозиції

Сніг здатний відбивати світло і з цієї причини камері буде важко правильно заміряти експозицію. Вона буде робити замір по білих яскравих ділянках снігу, щоб отримати більше деталей. В результаті, ти отримаєш недоекспонований знімок в приглушених сірих тонах. Щоб отримати правильну експозицію, тобі необхідно ввімкнути ручний режим.

Замір експозиції по нейтральному об'єкту

Встановлюйте налаштування експозиції на нейтральному об'єкті, який не дає відображення. Для цієї мети тобі підійде, наприклад, небо, дерево або навіть власна рука. Це обумовлено тим що камера буде намагатися підсвітити темні місця і затемнити світлі області картинки. Роблячи налаштування експозиції по нейтральному об'єкту, що не відбиває, ти даєш можливість камері ігнорувати біле яскраве світло і налаштувати експозицію, так як сам побажаєш.

Роби кілька фотографій

Якщо ти хочеш зробити вдалий знімок, роби кілька фотографій одного місця з різною експозицією. Такий метод називається брекетінгом по експозиції, ти швидше забиваєш карту пам'яті твого фотоапарата, роблячи по кілька знімків однієї сцени, але зате потім зможеш вибрати найвдаліший кадр. Тобі знадобитися всього десять секунд, щоб запустити цей режим.

Бажаємо успіху в створенні зимових шедеврів. Впевнені, що пройде час, і вони стануть експонатами солідних міжнародних фотовиставок. Також видання "Коментарі" розповість, як робити круті фотки на мобільний телефон.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини