Головна Новини Чоловік світлина Три корисних поради для любителів фотографувати тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

Три корисних поради для любителів фотографувати тварин

Кілька порад, які допоможуть робити знімки як домашніх улюбленців, так і диких звірів

17 липня 2020, 14:02 comments1020
Поділіться публікацією:

Тварини є улюбленою мішенню для багатьох фотографів. А професіонали чудово знають, з якими труднощами пов'язане таке хобі. Сьогодні ми розповімо фотографам-початківцям кілька головних принципів, яких слід дотримуватися під час фотографування тварин. В цьому нам допоможе інформаційний ресурс Сһір.

Три корисних поради для любителів фотографувати тварин

Використовувати відповідну техніку

Як правило, тварини відрізняються лякливістю, через що їх досить складно фотографувати. Зазнає невдачі будь-яка спроба наблизитися. Використовуйте універсальний телеоб'єктив або об'єктив із фокусною відстанню не менше 200 міліметрів. Тоді вам вдасться зберегти необхідну дистанцію і не злякати "об'єкт". Ця порада актуальна як для диких тварин, так і для ваших домашніх улюбленців.

Підготуйтеся до труднощів заздалегідь

Заздалегідь налаштуйте максимальну фокусну відстань об'єктиву камери. Це допоможе робити фотографії на досить далекій відстані та не відлякати тварину. Окремі труднощі можуть виникнути, якщо ви робите фотографії в зоопарку, адже багато тварини утримуються за скляною перегородкою. Щоб уникнути відблисків, які зіпсують фотографію, підійдіть впритул до скла та обмотайте навколо об'єктива з встановленою на ньому сонячною блендою чорний хустинку. Це збереже об'єктив від бокового світла.

Правильно компонуйте кадр

Не фотографуйте тварин згори. Присядьте навпочіпки або сядьте на лавку, намагайтеся знаходитися на рівні очей з вашою "моделлю". Постарайтеся зробити фотографію в русі. Тварини, які граються — це набагато цікавіше статичних портретів. Якщо у вас є ширококутний об'єктив з фокусною відстанню 24 мм або менше,  ви отримаєте можливість використовувати спотворення, які виникають при зніманні таким об'єктивом  предметів, що знаходяться близько. Наприклад, можна зробити серію фотографій-карикатур у контактному зоопарку.

Тепер ви повністю готові творити. Жоден звір не вислизне від вашого об'єктиву. А тим, хто хоче більше екстриму, видання "Коментарі" розповість, як стати хорошим фотомисливцем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини