Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Звір не уникне своєї долі: три головних правила вистежування дичини
commentss НОВИНИ Всі новини

Звір не уникне своєї долі: три головних правила вистежування дичини

Одного лише камуфляжу і хорошої гвинтівки мало, необхідно розвинути ряд корисних навичок, щоб вистежити здобич

12 листопада 2020, 12:14
Поділіться публікацією:

Коли входиш в ліс напоготові з рушницею в пошуках здобичі, то не дивуйся, що звірі не поспішають потрапляти тобі на мушку. Доведеться опанувати навички вистежування, щоб повернутися додому не з порожніми руками. І однієї лише камуфляжної куртки буде мало. Ми підкажемо, що потрібно робити.

Звір не уникне своєї долі: три головних правила вистежування дичини

Як вистежувати здобич

Тримай край

Завжди потрібно триматися краю стежки, заростей, кромки лісу, коли ти почав вистежувати здобич. Тоді буде набагато простіше сховатися, і коли звір з'явиться в зоні видимості,  стати менш помітним для нього. Під час вистежування варто враховувати природні особливості місцевості: на відкритому просторі дичина побачить мисливця здалеку, а от сховавшись за повалене дерево або чагарник, мисливець зможе стати майже непомітним для своєї жертви.

Стань слідопитом

Успіх полювання неможливий без уміння "читати" звірині сліди, які можуть "підказати", який звір або птах тут "наслідив". Також можна по слідах обчислити приблизний час їх проходження. Підкажуть про те, чи проходив тут звір, зламані гілки, обдерта кора або прим'ята трава. Будь спостережливим і зможеш розкрити всі таємниці, які приховує в собі ліс.

Дивись на Місяць

Вже давно відомо, що Місяць істотно впливає на поведінку тварин. Наприклад, у час молодика, тварини найбільш активні на світанку. Перша чверть супутника Землі сприяє зниженню активності звірів у другій половині дня, тоді як в повний місяць більшість тварин виходить з укриттів в пошуках їжі. Крім того, в період останньої чверті фази Місяця у тварин спостерігаються два піки активності: перед світанком і в середині дня.

Тепер твої шанси повернутися зі здобиччю істотно зросли. Хоча всі зазначені навички необхідно відточувати довгий час. Також видання "Коментарі" дасть десять корисних порад мисливцеві-початківцю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини