Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Особливості полювання в різних країнах: п'ять цікавих фактів
commentss НОВИНИ Всі новини

Особливості полювання в різних країнах: п'ять цікавих фактів

В різні часи у різних куточках світу кожен мав своє уявлення про те, як має відбуватися полювання

1 липня 2020, 15:37 comments2103
Поділіться публікацією:

У наших краях під словом "полювання" часто уявляють вистежування дичини в лісі, в компанії зі своїм вірним собакою і кількома друзями. Але наш світ величезний, і в багатьох його куточках є свої уявлення про те, що таке полювання і як воно має відбуватися. Сьогодні ми, за допомогою порталу huntmasters, розповімо тобі про цікаві особливості полювання в різних країнах.

Особливості полювання в різних країнах: п'ять цікавих фактів

1. Мисливці у Фінляндії застосовують смартфони для собак. Таким чином вони в курсі, коли пес наздоганяє чи знаходить здобич.

2. А от іспанці для захисту домашніх тварин від недосвідчених мисливців пишуть на тулубах домашньої худоби слово VAKA. Іспанською мовою це означає "корова".

3. Древні інки свого часу вкрай оригінально полювали на ламу. Тварину заганяли в стійло і зістригали шерсть. А потім відпускали, поки не виросте нова.

4. Терміну "снайпер" ми завдячуємо невеличкій пташці – бекасу. Вона здатна літати по найнепередбачуваніших траєкторіях, тому вполювати бекаса може лише досвідчений мисливець, який здатен дуже влучно стріляти.  Англійською мовою бекас звучить як “snipe”, і саме тому вправних стрільців стали називати снайперами. З часом цей термін перекочував  у військову справу.

5. Жителі китайських провінцій легко переконають тебе, що суть полювання полягає не лише в переслідування дичини. В Китаї полюванням називають збір женьшеню, оскільки корінь цієї  рослини нагадує тіло живої істоти. Цікаво, що перед тим, як викопати корінь зі землі, люди просять у женьшеню пробачення.

Такі от цікаві факти про полювання в різних куточках світу. Також видання "Коментарі" дасть кілька цікавих порад мисливцеві-новачку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини