Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Коли вирішив порибалити з дитиною: вибираємо вудку правильно
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли вирішив порибалити з дитиною: вибираємо вудку правильно

Дитині доросла вудка не підійде, необхідно проявити особливий підхід

4 листопада 2020, 16:36 comments4095
Поділіться публікацією:

Якщо ти таки наважився взяти з собою на риболовлю свою дитину, то непогано було б подбати про вудку, яка їй найбільше підійде. Адже користуватися вудилищем для дорослих дитина, цілком ймовірно, не зможе. Тому ми розповімо тобі про деякі критерії вибору вудки для риболовлі з дитиною.

Коли вирішив порибалити з дитиною: вибираємо вудку правильно

Як підібрати вудку дітям

Рибалкам-початківцям юного віку краще освоювати такі снасті, як махова вудка і спінінг. Основною вимогою до вудилища буде мала вага. Орієнтовно маса вудилища повинна бути в межах 100-300 г. Не слід вибирати дорогі моделі з високомодульного графіту. Найменша помилка дитини при закиданні загрожує поломкою вудки.

Краще підбирати вудилища з композитного матеріалу. Вони і важать небагато, і коштують недорого. Наприклад, 5-секційна вудка довжиною 2,1 м важить всього 147 г. Ідеально підійде для освоєння лову на спінінг. Для оснащення махової вудки можна вибрати 4-секційне карбонове вудилище без пропускних кілець вагою 133 г.

Лов такої невибагливої риби, як карась, окунь, уклейка, можна вести з використанням більш товстої волосіні 0,16-0,2. Тоді у юного рибалки буде можливість звільнити снасть від зачепа об траву і водну рослинність. Рибальська котушка повинна бути мінімальної ваги з легким обертанням.

Оскільки потрапляння піску і бруду буде повсякденним явищем, то і вибирати моделі потрібно недорогі. Бажано вибирати металеву шпулю, оскільки це основна деталь дешевих котушок, яка в пластиковому варіанті швидко виходить з ладу.

Сподіваємося, наші поради допоможуть тобі організувати незабутній рибальський виїзд зі своєю дитиною. Також видання "Коментарі" розповість, як діяти, щоб гачок був завжди гострим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини