Головна Новини Чоловік авто Які звички водіїв визнані найнебезпечнішими
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звички водіїв визнані найнебезпечнішими

Експерти назвали три небезпечні звички водіїв, які можуть стати загрозою на дорозі

7 жовтня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Перебуваючи за кермом автомобіля, водій повинен бути максимально зосереджений на дорозі, щоб уникнути різних неприємностей. І варто відмовитися від декількох звичок, які ставлять життя під загрозу. Про що мова?

Які звички водіїв визнані найнебезпечнішими

Що не можна робити за кермом (фото з відкритих джерел)

Утримання руки на важелі коробки передач

Експерти кажуть, що водій не зможе вчасно зреагувати на зміну ситуації на дорозі й зробити раптовий маневр, якщо буде тримати одну руку на важелі коробки передач. Він просто вчасно не зреагує і може потрапити в аварію. Від такої звички краще відмовитися, навіть якщо у вас великий водійський досвід. Обидві руки повинні бути на кермі!

Різке гальмування

На дорогах часто можна зустріти водіїв з агресивною манерою водіння. Крім цього, різке гальмування автомобільного засобу може стати причиною дорожньо-транспортної пригоди. Не забувайте, що позаду вас ще їдуть машини, і вони можуть не встигнути вчасно загальмувати. Ще експерти кажуть, що звичка різкого гальмування може привести до швидкого зношування деяких деталей автомобіля, їх доведеться міняти, а це влетить в копієчку.

Навантажувати мотор під час старту

Сучасні люди практично постійно кудись поспішають. Їм катастрофічно не вистачає часу. Тому багато автомобілістів, сідаючи за кермо, не прогрівають двигун. Пам'ятайте, що прогрів мотора повинен бути не більше 2 тисяч оборотів.

Нагадаємо, якщо у вас нешипованна гума, то міняти шини краще, коли вночі встановиться плюсова температура, а вдень — коли на термометрі температура буде в межах 7 градусів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали автомобілі, ціна яких через кілька років може збільшитися вдвічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини