Головна Новини Чоловік авто Як правильно доглядати за авто: п'ять корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно доглядати за авто: п'ять корисних порад

Поради для автовласників. Кілька простих правил, які допоможуть в експлуатації машини

20 травня 2021, 19:44
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Автомобілі вже давно стали невід'ємною частиною життя сучасних людей. Ми розповімо вам про п'ять корисних речей, роблячи які ви допоможете автомобілю залишатися в кращому вигляді.

Як правильно доглядати за авто: п'ять корисних порад

Догляд за автомобілем. Фото: з відкритих джерел

1. Регулярно перевіряйте тиск у шинах

Тиск у шинах рекомендується перевіряти раз на тиждень, оскільки він може впливати на керованість авто і на економію палива. Рекомендований рівень тиску ви зможете знайти в керівництві по експлуатації автомобіля.

2. Перевірка повітряного фільтра

Своєчасна перевірка повітряного фільтра позбавить автомобілістів від багатьох проблем. Завдяки їм на двигун не потрапляє пил. Але в разі забруднення повітряний фільтр зменшить потік повітря у двигун. Це своєю чергою призведе до зниження потужності авто й економії палива. Рекомендується перевіряти повітряний фільтр кожні 20 000 км.

3. Очищайте гальмівний пил із коліс

Гальмівний пил на вашому автомобілі не впливає на повноцінне функціонування гальм, але через нього на колеса стає неприємно дивитися. Коли ви натискаєте на гальма, суміш матеріалів, які стикаються з гальмівним ротором і гальмівною колодкою, утворює гальмівний пил.

92% пилу — залізо. Решта 8% — це сажа, бруд, вуглець та інші частинки. Якщо вони піддаються впливу сонця разом з вашими колесами, то можуть залишити на них серйозні плями.

4. Перевіряйте рівень охолоджувальної рідини двигуна

Якщо охолоджуючої рідини в резервуарі занадто мало або її немає зовсім, у такому випадку тепло від двигуна не буде розсіюватися в навколишнє середовище. Це спричинить перегрів двигуна авто. Перед виїздом слід перевіряти рівень охолоджувальної рідини у двигуні.

5. Наносьте віск на свій автомобіль

Вощіння автомобіля кожні шість місяців після миття не тільки збереже його блиск, але й допоможе запобігти появі іржі. Подразники, такі як пил, пісок і сіль, можуть накопичуватися, а фактори навколишнього середовища (озон, ультрафіолетове світло) можуть викликати мікроскопічні пошкодження.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні різко подорожчало розмитнення деяких машин, а також про те, що в Запоріжжі збиратимуть автомобілі Renault. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини