Головна Новини Чоловік авто Як не спектися в автомобілі: кілька порад тим, хто перебуває за кермом у спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не спектися в автомобілі: кілька порад тим, хто перебуває за кермом у спеку

Кожен водій повинен вміти протистояти навіть найсильнішій спеці

19 серпня 2020, 21:45 comments1046
Поділіться публікацією:

Хоча кінець літа вже зовсім близько, спека поки не поспішає відступати. Дуже непросто зосередиться на своїх справах, коли піт заливає очі, а також відчуваєш знемогу і втому. Особливо важко тим, кому в спекотну погоду потрібно проводити багато часу за кермом. Неважливо, з чим це пов'язано: з роботою або захоплюючою подорожжю. У всіх випадках перебування за кермом у спеку — це велике випробування, яке навіть може привести негативних наслідків. За допомогою порталу mport ми розповімо тобі, як можна пережити водіння в спекотну погоду з мінімальним збитком.

Як не спектися в автомобілі: кілька порад тим, хто перебуває за кермом у спеку

Роби перерви

Концентрація уваги в спеку падає приблизно через півтори години. В умовах же нормальної температури водій може спостерігати за дорогою близько 5-7 годин. Саме тому тобі слід зупинятися кожну годину, щоб трохи відпочити і випити води.

Користуйся благами цивілізації

Сміливо користуйся кондиціонером. Якщо твої супутники проти, то нагадай їм, що саме ти знаходишся за кермом і тобі це потрібно для їхнього ж блага. Також використовуй шторки і фольгу, щоб машина не була на сонцепеці, якщо ти вирішив зупинитися.

Дотримуйся питний режим

Часто концентрація знижується саме через зневоднення. Голодним ти ще зможеш триматися якийсь час, але позбавляти себе води — це небезпечно.

Стимулюй підвищення уважності

Медики рекомендують перед початком довгої поїздки приймати таблетку амінокислоти гліцину, яка допоможе роботі мозку. Якщо ж ти з яких-небудь міркувань не приймаєш таблеток, то знову зверни увагу на перший пункт.

Тепер ти готовий і до далеких відряджень, і до цікавих поїздок. Також видання "Коментарі" розповість про п'ять маленьких секретів твого автомобіля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини