Головна Новини Чоловік авто Все сумно: General Motors відкликає 6 мільйонів своїх автомобілів
commentss НОВИНИ Всі новини

Все сумно: General Motors відкликає 6 мільйонів своїх автомобілів

Подушки безпеки Takata становлять загрозу для водіїв через високу температуру

24 листопада 2020, 23:50
Поділіться публікацією:

General Motors відкликає 5,9 мільйона автомобілів через дефектні подушки безпеки, виготовлені Takata, після того, як Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) відхилила клопотання GM про відмову від відкликання. Серед транспортних засобів — позашляховики і пікапи з 2007 по 2014 рік випуску, включаючи Cadillac Escalade; Chevrolet 1500, 2500 і 3500; Chevy Suburban і Tahoe; GMC Sierra 1500, 2500 і 3500; GMC Yukon і Yukon XL.

Все сумно: General Motors відкликає 6 мільйонів своїх автомобілів

ФОТО: Сar and Driver

GM оскаржила це рішення, заявивши, що не вважає, що подушки безпеки Takata піддалися такому ж зносу, як і в інших відкликаних автомобілях. У документі про рішення NHTSA йдеться, що GM стверджує, що певні інфлятор, які були встановлені в цих тепер відкликаних транспортних засобах, мали більш низький ризик розриву через унікальні конструктивні відмінності.

Автовиробник також заявив, що фактичне середовище в цих транспортних засобах, які використовують платформу, що внутрішньо позначається як GMT900, "краще захищає інфлятор переднього пасажира від екстремальних температурних циклів, які можуть викликати розрив інфлятора".

Ці подушки безпеки Takata містять пропеллент на основі нітрату амонію, який може зіпсуватися під дією високих температур, вологи або просто через старіння. Коли вони вийдуть з ладу, в разі розгортання вони можуть направити металеві фрагменти в кабіну транспортного засобу. В результаті застосування цих подушок безпеки загинуло 18 осіб, але жоден з них не загинув в автомобілі GM.

NHTSA дало GM 30 днів, щоб надати агентству план того, як автовиробник повідомить власників і виправить цю проблему. Власники транспортних засобів, які можуть бути відкликані, повинні відвідати веб-сайт відгуків NHTSA для отримання додаткової інформації в найближчі місяці.

Як повідомляло видання "Коментарі", General Motors розробляє власний електричний фургон .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини