Головна Новини Чоловік авто В Україні впали продажі дизельних авто: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні впали продажі дизельних авто: у чому причина

Не дотягнули до минулого року: продаж дизельних авто знизився на 14%

19 червня 2024, 13:32
Поділіться публікацією:

Минулого місяця в Україні зареєстровано на 14% менше від дизельних автомобілів порівняно з травнем 2023 року — всього 5,8 тисячі. Ці дані надала асоціація "Укравтопром", повідомляє портал "Коментарі".

В Україні впали продажі дизельних авто: у чому причина

Які дизельні авто скуповували українці

З цієї кількості 1,3 тисяч машин — нові, що на 8% більше, ніж минулого року. 4,5 тисячі, що залишилися, — уживані авто, привезені з-за кордону, що на 19% менше, ніж у травні 2023 року.

На ринку нових автомобілів частка дизельних моделей становила 23%, що не змінилося з минулого року. Серед імпортованих авто частка дизельних впала до 23%, що на 13% менше, ніж роком раніше.

Найпопулярніші нові дизельні моделі:

- Renault Duster (306 одиниць),
- Mitsubishi L200 (152),
- Volkswagen Touareg (98),
- BMW X5 (69) та BMW X3 (65).

Серед старих авто лідирують:

- Renault Megane (433 авто),
- Volkswagen Passat та Skoda Octavia (по 316),
- Nissan Qashqai (219) та Volkswagen Golf (168).

Експерти вважають, що падіння інтересу до дизельним авто пов'язане з посиленням екологічних норм і зростанням вартості митного оформлення.

Нагадаємо, що у травні український ринок уживаних автомобілів значно виріс , особливо в сегменті авто зі США. За даними аналітичної компанії "Укравтопром", за місяць в Україні було зареєстровано понад 3,8 тисячі легкових автомобілів з США, що становить кожен п'ятий автомобіль, ввезений в країну.

Читайте також на порталі “Коментарі” — водіїв незабаром чекає нововведення, що стосуються страхування авто : згідно з новим законом, страхові суми поступово зростуть до 1 млн грн на одного потерпілого, що є значним збільшенням порівняно з нинішніми лімітами



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини