Головна Новини Чоловік авто В Україні бум на покупку китайських авто: які моделі найходовіші
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні бум на покупку китайських авто: які моделі найходовіші

Українці кинули скуповувати китайські електромобілі

16 вересня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:

За серпень наші співвітчизники придбали понад 1,7 тисяч легкових авто, ввезених з Китаю, що на 61% більше, ніж у серпні минулого року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Укравтопром".

В Україні бум на покупку китайських авто: які моделі найходовіші

Автомобілі. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що з цієї кількості: нових – 1336 автомобілів (88%); уживаних – 371 авто (6%). Автомобілі китайського походження охопили 16% серпневого ринку нових легковиків.

Щодо сегменту вживаних авто, які вперше реєструвалися в Україні, то частка "китайців" склала 1,4%. Абсолютною більшістю легковиків з Китаю були електромобілі – 78%. Тобто українці віддають перевагу китайським електрокарам, адже вони за вартістю дешевші, ніж західні аналоги.

Найпопулярніші моделі нових легковиків китайського походження: BYD Song Plus — 179 авто; Honda M-NV – 169; Volkswagen ID.4 – 147; Zeekr 001 – 107; Nissan Ariya – 83; Nissan Ariya – 83.

Найпопулярніші моделі легкових автомобілів з Китаю: Volkswagen ID.4 — 51 авто; Chery EQ1 – 34; Zeekr 001 – 29; Honda M-NV – 26; Nissan Ariya – 23; Nissan Ariya – 23.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Німеччині для українських біженців з авто змінюються правила: деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у серпні до українського автопарку додалося понад 25,7 тисяч авто з-за кордону. Це найбільше поповнення за останні 25 місяців, згідно з даними Укравтопрому. Цього місяця кількість реєстрацій уживаних авто зросла на 22% порівняно з минулим роком та майже на 29% порівняно з липнем.

Більшість цих авто – бензинові (46%). Також серед них дизельні машини (25%), електромобілі (20%), гібриди (5%) та автомобілі з ГБО (4%).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини