Головна Новини Чоловік авто Українці масово обирають китайські авто: які моделі купують частіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці масово обирають китайські авто: які моделі купують частіше

Популярність китайських автомобілів в Україні б’є рекорди

16 вересня 2024, 13:14
Поділіться публікацією:

Минулого місяця ринок автомобілів в Україні зазнав справжнього буму на китайські моделі. Українці придбали понад 1,7 тисячі легкових авто, вироблених у Китаї, що свідчить про зростання попиту на 61% порівняно з серпнем 2023 року. Такі дані наводить "Укравтопром". 

Українці масово обирають китайські авто: які моделі купують частіше

Китайські авто стають популярними в Україні

Серед цієї кількості 1336 автомобілів були новими, що демонструє зростання на 88%, а 371 — вживаними, що свідчить про стабільний інтерес до вторинного ринку китайських авто з приростом у 6%.

У сегменті нових легкових автомобілів китайські моделі зайняли значну частку ринку, склавши 16% від усіх продажів. Щодо вживаних авто, які вперше реєструвалися в Україні, частка китайських автомобілів склала 1,4%. Цікаво, що 78% із усіх придбаних китайських легковиків були електромобілями.

Серед нових автомобілів китайського походження найпопулярнішими моделями виявилися BYD Song Plus, яка очолила рейтинг із 179 проданими одиницями, та HONDA M-NV із 169 одиницями. Третє місце зайняв VOLKSWAGEN ID.4 з 147 продажами. 

У сегменті вживаних автомобілів з Китаю найбільший попит мали VOLKSWAGEN ID.4, який був обраний 51 раз, та CHERY EQ1 з 34 одиницями. ZEEKR 001 та HONDA M-NV також увійшли до топу, зайнявши 29 та 26 продажів відповідно.

Раніше “Коментарі” писали, що у серпні до українського автопарку додалося понад 25,7 тисяч вживаних авто з-за кордону. Це найбільше поповнення за останні 25 місяців, згідно з даними Укравтопром. Цього місяця кількість реєстрацій вживаних авто зросла на 22% порівняно з минулим роком і майже на 29% порівняно з липнем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини