Головна Новини Чоловік авто У Південній Кореї запустили перший в світі водневий сміттєвоз
commentss НОВИНИ Всі новини

У Південній Кореї запустили перший в світі водневий сміттєвоз

Водневий сміттєвоз був запущений в Чангоні, а в наступному році з'явиться в інших містах

29 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Випробування першого в світі сміттєвоза, що працює на водні, почалися в понеділок в Чангвоні, місті в Південній Кореї. Про це повідомляє телеканал KBS.

У Південній Кореї запустили перший в світі водневий сміттєвоз

В Кореї запустили водневий сміттєвоз. ФОТО: Сummins Power

Автомобіль вантажопідйомністю 5 тонн розробляється з 2017 року. У розробці брали участь сім державних структур і приватних компаній. Найбільш відомими партнерами проекту є Корейський інститут автомобільних технологій (KATECH) і Hyundai Motors. Вартість проекту склала 9,2 мільйона доларів.

Використання водневого палива дозволяє повністю знизити глобальні викиди вихлопних газів, а також знизити рівень шуму. Новий водневий автомобіль набагато тихіший дизельних. До речі, однієї заправки вистачає на 350 км.

Південна Корея прагне побудувати суспільство, в якому водень використовується в якості основного джерела енергії для автомобілів і інших повсякденних потреб. Ця політика вважається одним з ключових проектів адміністрації Мун Чже Іна. Пілотна програма по експлуатації сміттєвоза на водневому паливі триватиме до 2021 року, а потім буде поширена на інші регіони.

Водень — це екологічно чиста альтернатива викопному паливу. У столиці країни, Сеулі, працює 10 таксі на водневих паливних елементах, ще 10 будуть додані пізніше.

Як повідомляло видання "Коментарі", Шотландія перша в світі зазнає унікальну водневу систему опалення. Регулюючий орган Великої Британії Ofgem оголосив, що в Шотландії почнуться перші в світі випробування зеленого водню для заміни природного газу для приготування їжі і опалення в 300 будинках. Шотландська газова компанія SGN оснастить будинки в Файфі безкоштовними системами водневого опалення і плитами / духовками, які будуть використовуватися протягом чотирьох років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини