Головна Новини Чоловік авто Транспорт стає все екологічнішим: в Україні зареєстрували незвичайну "Тойоту" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Транспорт стає все екологічнішим: в Україні зареєстрували незвичайну "Тойоту" (ФОТО)

В Україні державні номери видано першій автівці, яка працює на водневому двигуні

3 вересня 2021, 12:34
Поділіться публікацією:

Транспорт стає все екологічнішим: в Україні зареєстрували незвичайну "Тойоту" (ФОТО)

Водневі авто, фото з відкритих джерел

В Україні вперше сертифіковано та надано державні номери водневій машині. Про це повідомив президент Української водневої ради та голова Громадської ради при Держенергоефективності Олександр Рєпкін.

Першопрохідцем серед таких авто в Україні стала Toyota Mirai. Цю модель автівки на термоелектричному генераторі з водневим двигуном ще у 2018 році запустили у серійне виробництво в Японії.

Сам президент Української водневої ради у соцмережах зауважив, що реєстрацію в Україні авто на водневому двигуні поставив за мету ще два роки тому, але мав немало проблем із процесом сертифікації незвичного для наших місць транспорту.

Тепер, коли створено алгоритм такої процедури та врегульовано спірні моменти, Олександр Рєпкін запевняє, що сертифікація водних авто в Україні займатиме максимум три дні.  Проте перш ніж країною почнуть масово їздити максимально "зелені авто", варто потурбуватись про їх заправку.

Транспорт стає все екологічнішим: в Україні зареєстрували незвичайну ”Тойоту” (ФОТО) - фото 2

"Тепер справа за поступовою розбудовою інфраструктури для водневого транспорту, адже водень — це екологічне паливо не тільки для авто, але й для поїздів і літаків. Серед перших наших кроків буде сертифікація ще одного автомобіля та створення першої водневої заправки в Україні", — поділився планами голова Громадської ради Держенергоефективності.

Олександр Рєпкін не тільки працює над просуванням ідеї поширення водного транспорту Україною, а й заявляє про значний потенціал країни як постачальника водню у різні країни світу, адже саме за максимально екологічними автомобілями попит і майбутнє.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що у Німеччині пройшли випробовування дослідного зразка літака Flying-V. Його заправляють не гасом, а рідким воднем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини