Головна Новини Чоловік авто Tesla відстежуватиме в реальному часі наскільки водій сонний
commentss НОВИНИ Всі новини

Tesla відстежуватиме в реальному часі наскільки водій сонний

Tesla рахуватиме моргання та позіхання водія в автомобілі, аби таким чином відстежувати його стан

15 травня 2023, 13:10
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на insideevs.

Tesla відстежуватиме в реальному часі наскільки водій сонний

Tesla посилює моніторинг стану водія в автівці. Фото з відкритих джерел

У виданні нагадали, що у 2021 Tesla презентувала камеру в салоні. Котра служить для моніторингу рухів очей водія, що має слідкувати за дорогою, а не користуватися ручним пристроєм.

Тоді ж, автовиробник удосконалив і покарання за відволікання уваги за кермом, відключивши можливість користуватися автопілотом, для тих водіїв, що нехтують безпекою й можуть відволікатися на інші справи, керуючи транспортним засобом.

Водночас, питання концентрації уваги водія в автомобілі у поточному році вирішили осучаснити. Як повідомляється у виданні, за словами хакера Tesla Гріна, автовиробник тепер відстежує такі речі, як позіхання та моргання.

"Схоже, що Tesla планує значне посилення моніторингу водіїв (за допомогою камер). Зараз вони відстежують додаткові речі, наприклад, скільки разів водій позіхав останнім часом, скільки разів моргав і як довго він нахилявся. Все це для того, щоб обчислити, наскільки водій сонний", — зазначив хакер у Twitter.

Як писали "Коментарі", - Кожен п'ятий автомобіль, проданий у 2023 році, буде електричним. У Європі продажі електромобілів збільшилися більш ніж на 15% у 2022 році. У 2022 році 14% усіх проданих нових автомобілів були електричними, порівняно з 9% у 2021 році та менш ніж 5% у 2020 році.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - У Нижньому Новгороді в Росії підірвали автомобіль Audi Q7, в якому сидів російський письменник і так званий "заступник командира батальйону "спецназу" угруповання "ДНР" по роботі з особовим складом Захар Прілєпін.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Південна Корея заборонила експорт обладнання та автомобілів до РФ та РБ. Корея заборонила експорт обладнання та автомобілів до Росії та Білорусі, оскільки побоюється його використання у військових цілях.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини