Головна Новини Чоловік авто Стало відомо, хто краще керує машиною - жінки чи чоловіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто краще керує машиною - жінки чи чоловіки

В представників різних гендерів стилі водіння сильно відрізняються

16 квітня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Суперечки, хто краще керує машиною, тривають багато років. Проте британські вчені провели експеримент та відшукали відповідь на це запитання.

Стало відомо, хто краще керує машиною - жінки чи чоловіки

Інформація для водіїв: хто краще керує машиною - жінки чи чоловіки. Фото: motorglobe.org

Виявляється, на швидкість реакції водія впливає ряд факторів, не тільки гендер. А представники двох статей мають зовсім різні стилі водіння, які не можна порівняти. Наприклад, у жінок швидко спрацьовує реакція. Пані оперативніше включаються в складні ситуації на дорозі. Їхня реакція спрацьовувала на 0,69 секунди швидше, ніж у чоловіків. Якщо леді бачили перешкоди — гальмували значно раніше.

Проте вчені дослідили ще кілька факторів, від яких залежить стиль водіння.

Цікаво, що особи, які випили каву реагують на небезпеку швидше за інших людей. Любителі кави гальмували на 23,92 метра раніше від усіх інших водіїв.

Ще один важливий фактор, який впливає на водія — музика. Ті, хто слухали реп, починали гальмувати на 15,49 метра раніше за всіх інших учасників експерименту.

Також дуже обережними на дорогах виявилися водії-батьки. Вони максимально контролювали ситуацію на дорозі, швидко реагували на перешкоди та при гальмуванні не проїжджали зайві 13-14 метрів.

Нагадаємо, що стало відомо, який колір автомобіля обирає переважна більшість людей. Попри те, що колірна гама автомобільних моделей тільки зростає, покупці обирають переважно класичний білий. Чому людям подобається саме цей колір, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, які вживані автомобілі можуть принести своєму власнику купу проблем. Рейтинг машин та причини постійних зламів дізнавайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини