Головна Новини Чоловік авто Що робити, якщо евакуювали машину - алгоритм дій від політика
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо евакуювали машину - алгоритм дій від політика

Політик Олександр Лієв зі свого досвіду розповів, як забирати авто зі штрафмайданчика

16 грудня 2020, 09:40
Поділіться публікацією:

Ексміністр кримського туризму та голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв розповів, що потрібно робити, якщо евакуювали машину. З цим досвідом він стикнувся нещодавно, коли його автомобіль забрали на штрафмайданчик у зв'язку з тим, що чоловік неправильно припаркувався. Тому давайте вчитися на чужих помилках та не повторювати їх у своєму житті. Отож, план дій.

Що робити, якщо евакуювали машину - алгоритм дій від політика

План дій якщо авто забрали на штрафстоянку. Фото: 112.ua

1. Необхідно переконатися, чи дійсно автомобіль евакуйований на штрафмайданчик, а не викрадений. Для цього варто подзвонити в 102 або 1 551 та повідомити всі дані про машину та своє місцеперебування. За телефоном вам скажуть на якому саме штрафмайданчику знаходиться автомобіль.

2. Зі штрафмайданчиків віддають машини тільки в будні дні з 09:00 до 18:00. Краще авто забрати одразу, адже за кожен додатковий день вам доведеться заплатити гроші. Політику неправильне паркування обійшлося в 1994 гривні: 510 грн — штраф за неправильне паркування, послуги евакуатора — 1270 грн, штрафмайданчик — 144 грн/добу.

3. Аби забрати свою машину, потрібно відвідати Управління патрульної поліції для отримання документів: адмінпостанов про порушення ПДР і копії акта про евакуацію автомобіля. Потім вам випишуть квитанції та підкажуть реквізити на оплату штрафу, послуг евакуатора і зберігання автомобіля. Оплатити все це можна в будь-якому відділенні банку. Далі ви з усіма квитанціями та документами на машину відправляєтеся на штрафмайданчик та забираєте машину. Якщо неприємна ситуація сталася в Києві, можна завантажити спеціальний додаток, який спростить весь алгоритм дій.

4. На штрафмайданчику вам віддадуть автомобіль та побажають "не потрапляти" надалі.

5. Ви отримуєте свою машину та паркуєтеся згідно з правилами. Зокрема, виконувати цю настанову Олександр Лієв пообіцяв на своїй сторінці в Фейсбук.

Сайт "Коментарі" також рекомендує прочитати про 10 авто, які найскладніше викрасти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини