Головна Новини Чоловік авто Що робити водієві, якщо за кермом захотілося спати
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити водієві, якщо за кермом захотілося спати

Експерти розповіли, як діяти водієві, якщо за кермом дуже захотілося спати: поради, які допоможуть уникнути аварії

6 лютого 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

Однією з найпоширеніших причин автомобільних аварій є втома водія. Якщо за кермом почало хилити у сон, тоді краще зупинитися та трохи подрімати, щоб відновити енергію. Щоправда, є й інші поради, які допоможуть у цій ситуації.

Що робити водієві, якщо за кермом захотілося спати

Як водієві не заснути за кермом (фото з відкритих джерел)

Експерти, посилаючись на статистику, кажуть, що найнебезпечнішими годинами для водіння автомобільного транспорту є 24:00-6:00 ранку. І люди, які їдуть без пасажирів автомагістраллю чи сільською місцевістю, в особливій зоні ризику. Насамперед, вирушаючи у далеку дорогу, потрібно добре виспатися та не приймати жодних препаратів, здатних змінювати концентрацію уваги.

Якщо за кермом раптово наринула сонливість, то краще припинити рух і зупинитися у найближчому дозволеному місці, щоб поспати хоча б 30 хвилин. Такий сон повинен трохи підбадьорити.

Щоб не заснути, водіям рекомендують частіше вживати воду, робити розминку та жувати щось смачненьке, наприклад, жувальні гумки, батончики, насіння, горішки — все, що допоможе відволіктися від сну.

Якщо з вами їдуть пасажири, то краще на переднє сидіння брати людину, яка не хоче спати, а навпаки, відволікатиме своєю жвавою бесідою.

Також водіям рекомендують відпочивати кожні 2-4 години, якщо дорога довга. Краще заздалегідь намітити кілька пунктів, у яких можна буде зупинитися та відновити сили, а також перекусити.

Нагадаємо, з яких причин, наведених у статті 35 Закону України "Про Національну поліцію", поліцейські можуть зупинити автомобіль.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перевірятимуть водіїв на сп'яніння за новим законом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини