Головна Новини Чоловік авто Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac

Зібрали найкрасивіші та найстильніші приклади ретро-автомобілів

11 січня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

За функціональністю ретрокари можуть поступатися сучасним, проте, з погляду естетики, нинішні автомобілі не порівняти з творами мистецтва минулого.

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac

"Коментарі" зібрали найкрасивіші автомобілі з минулого.


Bugatti Atlantic

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac - фото 2

Італійські автомобілі це ідеальне поєднанням ціни та якості. Незважаючи на те, що звичайним людям така розкіш може бути не по кишені, італійські марки на сьогоднішній день вважаються одними з найуспішніших у світі. Bugatti Atlantic — це справжній витвір мистецтва. Важко уявити, що колись цей автомобіль використовувався для повсякденних потреб, адже сьогодні він справді захоплює своєю красою. Особливо унікальними є зовнішні шви, які залишилися через те, що оригінальний прототип був виготовлений зі сплаву з високим вмістом магнію. Хоча таке рішення не було придатним для серійного виробництва, алюмінієві версії Bugatti пішли в серію, зберігши при цьому характерні шви, які роблять машину неповторною. В даний час існує всього два екземпляри, кожен з яких коштує понад сорок мільйонів доларів. До речі, нащадком легендарного Bugatti Veiron було визнано найдорожчим автомобілем у світі.


Кабріолет Horch

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac - фото 3

Цей автомобіль, мабуть, був би мрією не лише принцес минулих років, а й сучасних. Кабріолет можна назвати унікальним — всього випущено п'ятнадцять екземплярів, кожен із яких збирався вручну. Це робить автомобіль чимось більшим, ніж лише автомобіль; його дизайн більше нагадує футуристичну фантазію. Обмежена кількість моделей пояснюється не лише складністю складання, а й тим, що цей автомобіль був призначений виключно для німецьких високопосадовців.


Chevrolet Corvette

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac - фото 4

Цей автомобіль був випущений в 1963 році і повністю перевернув уявлення про спортивні автомобілі того часу. Перша модель, як і багато інших культових машин, збиралася вручну і зазнавала безліч змін у процесі розробки. Але справжнім сюрпризом для автолюбителів 60-х була неймовірна швидкість нового спорткара — 100 кілометрів на годину, що майже недосяжно для того часу. На сьогоднішній день існує лише 300 екземплярів Chevrolet Corvette, що належать приватним власникам. Цікаво, що доля двох перших моделей залишається загадкою, і про їхнє місцезнаходження нічого невідомо.


Cadillac DeVille

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac - фото 5

Цей автомобіль більше нагадує космічний корабель, ніж земний транспортний засіб. Це в основному завдяки двом дизайнерським особливостям: обтічному корпусу (що не було характерно для 1950-х років) та креативному бамперу. Останній створює враження чогось незвичайного та інопланетного.


Ford Thunderbird

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac - фото 6

Ford — автомобіль, відомий та популярний досі. Мало хто знає, що батько однієї з найбагатших автомобільних компаній спеціально випускав автомобілі низької якості. Це було зроблено не через невдалу кваліфікацію; навпаки, пан Форд використав такий підхід, щоб заробити більше грошей. Ford Thunderbird – один з таких прикладів, що поєднує погану якість з ідеальним зовнішнім виглядом.


Mercedes-Benz

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac - фото 7

Цьому шедевру автопрому вже майже вісімдесят років, і багато екземплярів, що збереглися, все ще знаходяться в робочому стані. Цікаво, що спочатку компанія, яка виробляла засоби пересування, називалася просто "Бенс" на честь свого творця — талановитого, але без удачі механіка. Популярність прийшла до нього завдяки його дружині, яка проїхалася одним з його дивних винаходів і привернула увагу багатого покупця. Пізніше до автомобіля було додано приставку "Mercedes" на честь новонародженої дочки одного з власників.


Кабріолет Delahaye

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac - фото 8

Цей автомобіль більше нагадує витвір мистецтва Сальвадора Далі, ніж реальний транспортний засіб. Тим не менш, у 30-ті роки він користувався популярністю в Англії та Америці. Один із екземплярів цієї незвичайної машини належав англійській актрисі Діані Дорс.


Ferrari 250 GTO

Найкрасивіші ретро-автомобілі: футуристичний кабріолет, елегантний Chevrolet та стильний Cadillac - фото 9

Кілька років тому Ferrari вважався найдорожчим ретро-автомобілем у світі, але тепер першість пішла до Bugatti Atlantic. Тим не менш, репутація автомобілів Ferrari залишається бездоганною, і їх старі моделі залишаються предметом колекціонування. Це підтверджується тим, що з конвеєра цього виробника сходили найдорожчі автомобілі у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини