Головна Новини Чоловік авто Міняємо шини на зимові - слушна порада для водіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Міняємо шини на зимові - слушна порада для водіїв

Лайфак для водіїв, коли краще міняти літню гуму на зимову

18 жовтня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

У правилах дорожнього руху ніяк не прописана процедура зміни зимової гуми на літню і навпаки. Водії самі вирішують, коли їм перевзувати свого "залізного коня". При цьому далеко не кожен водій може вчасно зорієнтуватися, коли варто готуватися до зими. Як інформує видання "Коментарі", коли в Україні варто міняти колеса на зимові і чому це важливо розповіли в статті "Auto.bigmir".

Міняємо шини на зимові - слушна порада для водіїв

Шини. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що більшість автоекспертів висловлює думку, що як тільки з'являться перші заморозки або випаде перший сніг потрібно вирушати на шиномонтаж, щоб поміняти колеса. Але самі автолюбителі кажуть, що останніми роками в Україні істотно змінився клімат і можна спокійно їздити на літній гумі до Нового року не тільки потім думати про її зміні.

Україна сьогодні одна з небагатьох країн Європи, де немає чітко прописаної процедури в законодавстві про зміну літніх шин на зимові. Автовласники ж інших країн Європи зобов'язані змінювати колеса в листопаді-грудні. На зимовій гумі можна пересуватися до кінця березня-початку квітня. Що стосується України, то навіть, якщо вас зупинять поліцейські серед зими на літній гумі, то ніякого штрафу вони вам виписати не зможуть. Тут вже питання безпеки і відповідальності самих водіїв. Першим сигналом про те, що пора змінити гуму є температура повітря. Якщо вночі температура наближається до нуля, а то і нижче, то це перший сигнал про те, що потрібно "перевзуватися". З іншого боку, якщо ж на стовпчику термометра температура поповзла вище 10 градусів, то на зимовій гумі при такій погоді істотно складніше їздити, плюс збільшується витрата палива. Тому автовласники радять — оптимально їхати "перевзуватися" при температурі, яка близька до нуля.

Також читайте на порталі "Коментарі" — чи мають право водії знімати на камеру інспекторів поліції — відповідь дав експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

GORVV

18 жовтня 2021, 13:21

Доброго времени суток. Очередная статья, которая не дает пользователю никакой конкретной информации, а только вводит в заблуждение. В профильных источниках известна информация - смену резины необходимо производить, когда среднесуточная температура составляет меньше 7 градусов. Успехов!!!


Новини