Головна Новини Чоловік авто Корейці представили першу в світі систему автономної парковки
commentss НОВИНИ Всі новини

Корейці представили першу в світі систему автономної парковки

Технологія дозволяє керувати автомобілями через мобільний додаток

17 грудня 2020, 13:25
Поділіться публікацією:

LG Uplus, великий південнокорейський оператор зв'язку, продемонстрував у четвер автономний автомобіль, який може паркуватися самостійно, використовуючи свою високошвидкісну мережу 5G. На онлайн-демонстрації перевізник протестував безпілотний автомобіль, який проїхав близько п'яти хвилин по дорогах в західному Сеулі та зміг припаркуватися на громадській парковці.

Корейці представили першу в світі систему автономної парковки

ФОТО: Inside Telecom

Тестовий автомобіль, позашляховик Genesis GV80, оснащений лідарними і радарними датчиками, виїхав на дорогу в 800 метрах від стоянки, слідуючи сигналам світлофора по дорозі й залишаючись неушкодженим в обмеженому просторі.

LG Uplus заявила, що демонстрація автономної парковки була першою у світі, в якій використовувалася мережа останнього покоління, що дозволяє безпілотним транспортним засобам миттєво отримувати інформацію про сигнали дорожнього руху, а не просто розпізнавати їх за допомогою датчиків, і підвищувати безпеку пасажирів.

Оператор заявив, що розробив технологію спільно з лабораторією ACE Lab Університету Ханьян і місцевою компанією Controlworks, що займається технологіями автономного водіння, яка також дає можливість користувачам дистанційно керувати тестовими автомобілями через мобільний додаток.

Остання розробка оператора мобільного зв'язку послідувала за торішньою демонстрацією, коли його тестові автомобілі роз'їжджали по дорогах столиці Південної Кореї, покладаючись на сенсорні технології. Компанія LG Uplus заявила, що до останньої демонстрації провела 137 випробувань автономної парковки з використанням технології 5G. Представник компанії додав, що LG Uplus протестує технологію для широкої публіки вже в наступному місяці.

Як повідомляло видання "Коментарі", армія США працює над створенням автономної системи зарядки для дронів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини