Головна Новини Чоловік авто Компанії Ілона Маска заборонили будувати завод в Європі: екологи торжествують
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанії Ілона Маска заборонили будувати завод в Європі: екологи торжествують

Екологи впевнені, що новий завод Tesla може нашкодити ящіркам і зміям

9 грудня 2020, 10:32
Поділіться публікацією:

Tesla знову отримала розпорядження призупинити підготовку до будівництва автомобільного заводу в Німеччині після успішної судової заборони, про яку просили захисники навколишнього середовища.

Компанії Ілона Маска заборонили будувати завод в Європі: екологи торжествують

ФОТО: Автомобильные новости

Виробник електромобілів розчищає лісові угіддя недалеко від столиці Німеччини, Берліна, для свого першого європейського заводу з виробництва автомобілів і акумуляторів. Але захисники екології стверджували, що це поставить під загрозу існування ящірок і змій.

Суд у Франкфурті-на-Одері наказав зупинити вирубку лісу в очікуванні подальших перевірок. Аналогічну судову постанову було винесено раніше в цьому році щодо планів Tesla щодо її проєкту по створенню заводу Gigafactory в Грюнхайді, в східній частині землі Бранденбург.

Попереднє рішення було прийнято у відповідь на стурбованість з приводу дикої природи та водопостачання. Tesla публічно не прокоментувала останню постанову, що виникла в результаті судової тяганини з Союзом охорони природи та біорізноманіття (NABU) і Зеленою лігою. Остаточне рішення у справі ще не прийняте.

Групи екологів повідомляють, що вирубка лісу з боку Tesla знищить середовище проживання піщаних ящірок і гладких змій, які є охоронюваними видами. Вони також висловили стурбованість тим, що будівельні роботи будуть турбувати цих рептилій під час їх зимової сплячки.

З великою помпою генеральний директор Tesla Ілон Маск оголосив про плани будівництва заводу в листопаді минулого року і заявив, що має намір запустити його до 1 липня 2021 року. Але це місце стало гарячою точкою між захисниками довкілля та партіями християнських демократів і вільних демократів Німеччини, які побоюються, що конфлікт може завдати шкоди привабливості країни для бізнесу.

Як повідомляло видання "Коментарі", Tesla подорожчала на 40 млрд доларів за одну годину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини