Головна Новини Чоловік авто Фінансовий аналітик оприлюднив статистику щодо продажу автівок в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінансовий аналітик оприлюднив статистику щодо продажу автівок в Україні

У січні українці уклали на внутрішньому ринку 64,9 тисячі угод купівлі-продажу вживаних легковиків

6 лютого 2023, 23:25
Поділіться публікацією:

Минулого місяця українці уклали на 18,2% менше договорів купівлі-продажу автівок у порівняні з січнем 2022 року, та на 6,5% менше за грудень 2022 року, пишуть "Коментарі" за інформацією фінансового аналітика Василя Невмержицького.

Фінансовий аналітик оприлюднив статистику щодо продажу автівок в Україні

В яких областях українці продають і купують найбільше автівок - статистика

Найбільше реєстраційних операцій на внутрішньому ринку зафіксували у Києві: 7,6 тисячі. Разом із Київською областю, котра зайняла третє місце в рейтингу із показником 5,7 тисячі реєстрацій, вони складають 20,6% від загальної кількості проданих вживаних машин у січні.

Фінансовий аналітик оприлюднив статистику щодо продажу автівок в Україні - фото 2

Якщо ж проаналізувати січневий ринок нових легкових авто в Україні, то Toyota, Skoda та Mercedes на лідерських позицій. За перший місяць 2023 року українці придбали та зареєстрували близько 3 тисяч нових легкових авто. У порівнянні з минулим роком січневе поповнення автопарку країни новими авто зменшилось на 44%, а від показника попереднього місяця на 23%.

Найкращий січневий результат продемонструвала японська марка Toyota — 585 зареєстрованих авто. Відносно січня 2022 року реалізація нових Тойот в Україні зменшилась лише на 2%. Другою за популярністю маркою стала Skoda — 235 шт. Від свого показника річної давності Шкода відстала на 16%. Третє місце в рейтингу у Mercedes-Benz – 220 нових авто цієї преміальної марки поповнили український автопарк, що на 45% більше, ніж роком раніше.

На четвертому місці ще одна преміальна німецька марка – BMW, яка на третину покращила свій тогорічний показник, до 212 шт. Замикає п'ятірку лідерів січня Volkswagen з результатом 204 авто (-16%).

Бестселером січня 2023 року став автомобіль RENAULT Duster в активі якого 177 реєстрацій.

Як писали раніше "Коментарі", найпопулярнішим кольором автомобілів у 2022 році став сірий, за ним йдуть чорний і білий. Найменше автолюбителі надавали перевагу червоному та зеленому кольорам машин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за дороге авто в Україні доведеться платити податок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини