Головна Новини Чоловік авто Автономні автомобілі заповнять дороги: відомий автовиробник зробив шокуючу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Автономні автомобілі заповнять дороги: відомий автовиробник зробив шокуючу заяву

Новий рівень автономності автомобіля дозволить водіям відволікатися від дороги

12 листопада 2020, 17:32
Поділіться публікацією:

Японська компанія Honda Motor оголосила в середу, що стане першим в світі автовиробником, який почав масове виробництво автономних транспортних засобів рівня SAE 3. Вони будуть оснащені датчиками, які дозволять водіям дозволити транспортним засобам самостійно пересуватися по завантажених шосе.

Автономні автомобілі заповнять дороги: відомий автовиробник зробив шокуючу заяву

Автономні автомобілі заповнять дороги

"Honda планує почати продажі Honda Legend, оснащеного недавно схваленим обладнанням для автоматизованого водіння до кінця березня 2021 року", — йдеться в повідомленні автомобільної компанії.

Раніше в середу японський уряд вручив сертифікат безпеки системі автономного водіння Honda "Traffic Jam Pilot", яка згідно із законом дозволяє водієві відволікатися від дороги, хоча він повинен бути готовий взяти на себе управління в будь-який момент.

"Очікується, що безпілотні автомобілі відіграють велику роль в скороченні кількості дорожньо-транспортних пригод, забезпеченні транспорту для літніх людей і поліпшенні логістики", — заявило міністерство землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії.

Існує шість рівнів автономності транспортного засобу, від 0 до 5. В даний час на дорогах все частіше можна зустріти автомобілі з другим рівнем автономності, який забезпечує автоматичне регулювання швидкості і управління рухом в певних ситуаціях, але водій повинен уважно стежити за ситуацією на дорозі.

Третій рівень автономії надає водієві трохи більше ступенів свободи, хоча він не скасовує необхідності контролювати дорожню ситуацію.

Як повідомляло видання "Коментарі", Honda збільшить масштаби свого авіаційного бізнесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини