Головна Новини Чоловік літак У США представили літак з унікальним фузеляжем
commentss НОВИНИ Всі новини

У США представили літак з унікальним фузеляжем

Літак Celera 500L вже зробив 31 успішний випробувальний політ

28 серпня 2020, 18:18 comments1055
Поділіться публікацією:

Американська компанія Otto Aviation офіційно представила свій пасажирський літак Celera 500L з фюзеляжем, виконаним у вигляді кулі. Компанія заявила, що його повномасштабний прототип вже здійснив 31 успішний випробувальний політ. За заявою компанії, Celera знизить викиди вуглецю на 80 відсотків в порівнянні з аналогічним літаком бізнес-класу. Крім пасажирських перевезень, Отто продає літаки для вантажного та військового застосування. Про це повідомляє AVweb.

У США представили літак з унікальним фузеляжем

"Наша мета полягала в тому, щоб створити приватний літак, який дозволив би здійснювати прямі рейси між будь-якою парою міст в США зі швидкістю і вартістю, яку можна порівняти з комерційними авіаперельотами. Результати тестових польотів нашого прототипу були настільки багатообіцяючими, що ми готові вивести Celera 500L на ринок", — сказав голова і головний науковий співробітник Otto Aviation Вільям Отто-старший.

Як повідомляє AVweb, прототип Celera 500L був помічений на випробуваннях в червні 2019 року після більш ніж десятиліття тихої розробки. Очікується, що шестимісний літак матиме максимальну крейсерську швидкість 740 кілометрів на годину, дальність польоту понад сім тисяч кілометрів, економію палива від 29 до 40 на галон і якість планування 22: 1. Повністю композитний Celera оснащений двигуном RED A03, який сертифікований для роботи на Jet A1 і біодизель. За прогнозами Отто, погодинні експлуатаційні витрати моделі складуть близько 328 доларів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск розповів, коли з'являться електричні літаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини