Головна Новини Чоловік літак Таке буває не тільки в кіно: три найнеймовірніших посадки літаків
commentss НОВИНИ Всі новини

Таке буває не тільки в кіно: три найнеймовірніших посадки літаків

Три ситуації, коли майстерність пілотів врятувала сотні життів пасажирів

30 грудня 2020, 12:24
Поділіться публікацією:

Ми чули багато інформації про відомі авіакатастрофи і сотні жертв. Але сьогодні, в переддень Нового року, ми хочемо підняти вам настрій історіями про те, як сміливість і майстерність пілотів допомогли посадити літаки навіть в найбільш екстремальних ситуаціях і врятувати десятки і сотні життів. Ми розповімо вам про три дивовижні випадки екстремальної посадки.

Таке буває не тільки в кіно: три найнеймовірніших посадки літаків

Три найнеймовірніших посадки літаків. Фото: Шняги.Нет

Небесний кабріолет (1988 р.)

Таке буває не тільки в кіно: три найнеймовірніших посадки літаків - фото 2

Старий Боїнг прямував в Гонолулу, коли недостатньо задраєних  дверей призвели до руйнування елементів обшивки корпусу. На висоті 7,3 км і швидкості 500 км \ год сталася декомпресія. 90 пасажирів, одягнені не по погоді, відчули найсильніший шквал крижаного (-45ºС) вітру. У процесі зниження 65 з них отримали обмороження і різні травми. Пілотам вдалося посадити судно через 12 хвилин, відхилившись від графіка всього на хвилину. На жаль, стюардесу викинуло за борт злощасного судна під час пошкодження фюзеляжу.

Посадка літака з командиром, що вилетів назовні (1990 р.)

Таке буває не тільки в кіно: три найнеймовірніших посадки літаків - фото 3

Літак прямував в Малагу, і вже через 13 хвилин польоту випало погано змонтоване вітрове скло. Шквал повітря виніс командира і частково викинув його через отвір. Льотчика ж повітрям притиснуло до фюзеляжу з іншого боку кабіни, та ще й ноги були заблоковані штурвалом і панеллю. Уламки дверцят пошкодили радіо- і навігаційну панель. Бортпровідник тримав командира, щоб той не вилетів за борт. Другий пілот відправив сигнал лиха і зробив екстрене зниження, зумівши посадити судно в Саутгемптоні. Поранення отримали тільки командир (переломи, синці, обмороження) та хоробрий бортпровідник (вивих плеча, обмороження).

Дивовижна посадка аеробуса в шторм (2017 р.)

Таке буває не тільки в кіно: три найнеймовірніших посадки літаків - фото 4

Не секрет, що в Дюссельдорфі нерідко вирують шквальні вітри. Аеробус А380 у 2017 році був змушений приземлятися в таких умовах — для зменшення бічних шквалів пілоти здійснювали посадку під обраним кутом. У процесі вирівнювання різкий порив вітру почав качати судно по сторонах. Льотчик ледве справився з розгойданою машиною, вирівнявши її при швидкості вітру у 22 м\ с.

Що не говори, а пілоти літаків — це відважні люди. Виходити сухими з води в таких ситуаціях під силу далеко не всім. Також видання "Коментарі" розповість, як подорожувати з дітьми на машині, літаку, автобусі й поїзді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини