Головна Новини Чоловік літак Літаки з найдовшим терміном служби в армії: названо сім рекордсменів
commentss НОВИНИ Всі новини

Літаки з найдовшим терміном служби в армії: названо сім рекордсменів

Літаки, які почали літати над полями битв ще в середині минулого століття

8 лютого 2021, 17:41 comments1128
Поділіться публікацією:

Видання Business Insider назвало сім літаків з рекордним терміном служби в збройних силах. Перший літак в списку — North American OV-10 Bronco. Це американський легкий штурмовик і розвідник, призначений для використання в контрпартизанський війні. Йому вже 52 роки, але його все ще застосовують в бойових діях.

Літаки з найдовшим терміном служби в армії: названо сім рекордсменів

Найстаріші військові літаки

Далі слідує Douglas AC-47 Spooky. Він використовувався в середині 60-х у В'єтнамі, а сьогодні як і раніше служить у Військово-повітряних силах Колумбії.

Далі в списку йде МіГ-21. Вперше він злетів у 1956 році. Індійські, хорватські, сербські і єгипетські ВПС продовжують використовувати МіГ-21 і сьогодні. Є в списку і Boeing KC-135 Stratotanker, який теж дебютував в 1956 році. Очікується, що літак пролітає ще 40 років.

На третьому місці в списку розташовується стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-95. Вперше він піднявся в небо в кінці 1952 року. На другому місці теж перебуває стратегічний бомбардувальник Boeing B-52 Stratofortress. А перше місце віддали Ан-2, перший політ якого відбувся в 1947 році. Сьогодні Північна Корея і Естонія все ще використовують свої Ан-2.

Як повідомляло видання "Коментарі", в 2021 році Міноборони отримає три нові літаки. Днями стало відомо про те, що ДП "Антонов" отримає кредит розміром майже 3 млрд грн., який буде витрачений на будівництво трьох літаків АН-178. Техніку отримає Міністерство оборони України. Інформація розміщена на офіційному сайті концерну "Укроборонпром", до складу якого входить підприємство "Антонов".

Фінансову підтримку в кілька мільярдів гривень "Антонову" надасть АТ "Укрексімбанк". Проект будівництва нової авіаційної техніки розрахований на наступні чотири роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини