Головна Новини Чоловік яхта Іспанія заборонила яхтам виходити в море через загрозу з боку косаток
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанія заборонила яхтам виходити в море через загрозу з боку косаток

Заборона розрахована на тиждень, але може бути подовжена і торкнеться більшої території

1 жовтня 2020, 15:42
Поділіться публікацією:

Іспанія тимчасово заборонила використання вітрильних човнів на ділянці свого північно-західного узбережжя після того, як в останні тижні кілька суден були пошкоджені в результаті нападів косаток. Про це повідомляє The Local.

Іспанія заборонила яхтам виходити в море через загрозу з боку косаток

Заборона поширюється на вітрильники довжиною менше 15 метрів і спрямована на захист "як людей, так і косаток", йдеться в заяві Міністерства транспорту Іспанії. Нововведення стосуються території між мисами Пріоріно-Гранде і Ла-Пунта-де-Естака-де-Барес в північно-західному регіоні Галісії, на ділянці узбережжя завдовжки близько 100 кілометрів.

Про перший напад було повідомлено 19 серпня, повідомляє відомство. З тих пір було ще кілька нападів косаток на вітрильники, в результаті чого різним суднам були нанесені ушкодження. В основному постраждали їхні керма. Всі атаковані вітрильники були менші 15 метрів в довжину.

Відео, опубліковане в соціальних мережах, показує, як косатки плавають поруч з морською яхтою і під нею в серпні біля узбережжя Галісії. Моряки не відразу усвідомлюють, що кермо було пошкоджене.

Заборона може бути поширена на інші ділянки узбережжя. Це залежить від маршрутів міграції косаток, які класифікуються як "вразливі" види, додали в міністерстві. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, косатки можуть важити до шести тонн і виростати до десяти метрів в довжину.

Як повідомляло видання "Коментарі", найбільша європейська виставка яхт на воді не буде проведена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини