Головна Новини Чоловік вино і напої Три неймовірних сорти шампанського, про які ти раніше не чув
commentss НОВИНИ Всі новини

Три неймовірних сорти шампанського, про які ти раніше не чув

Це шампанське стане гідною прикрасою до будь-якого святкового столу

1 червня 2020, 12:22 comments1854
Поділіться публікацією:

Коли ми говоримо про шампанське, то уявляємо собі кислувато-солодкий білий ігристий напій, який вживають під час великих свят. Багато з тих, хто постарше, ще не забув, як шампанське купувалося за кілька місяців до Нового року і дбайливо зберігалося в міні-барі, щоб бути відкритим за кілька хвилин до півночі.

Три неймовірних сорти шампанського, про які ти раніше не чув

Сьогодні ж ми розповімо тобі про декілька видів шампанського, про існування якого ти навіть не здогадувався.

Біодинамічне шампанське

Цей сорт шампанського призначений для тих, хто хоче бути ближче до природи і її ритмів. Воно не містить пестицидів, виключно натуральні добрива, а всі маніпуляції з лозою відповідають фазам Місяця. Існує легенда, що якщо в день осіннього рівнодення наповнити коров'ячий ріг гноєм і закопати, а в день весняного рівнодення викопати, розчинити отримане у воді і окропити рослини, це здатне надати їм життєвих сил і зробити плоди більш насиченими.

Шампанське з історією

Вина можуть бути не тільки білими або червоними, але і дофілоксерними і післефілоксерними. Страшне слово "філоксера" означає всього-на-всього шкідливого кліща, який потрапив у Європу з Америки і знищив на початку ХХ століття майже всі виноградники. Виноробам довелося замінити європейські сорти винограду на американські, які мали імунітет проти кліща, а те, що залишилося, обнесли високими стінами, які отримали назву старі лози. Вино з такого винограду вважається раритетом, і по щасливій випадковості така ділянка збереглася у того ж дому ігристих вин, який створює червоне шампанське.

Червоне шампанське

Ігристе вино не часто роблять червоним. Воно зазнає подвійної ферментації: спочатку робиться "тихе" вино, а потім у нього додають дріжджі і витримують до появи пузирків. Дріжджі повинні поглинути весь кисень, який пом'якшує смак вина. Тоді і виходить червоне ігристе. На смак вона нагадує зелену хурму.

Сподіваємося, у тебе буде можливість покуштувати ці унікальні види шампанського. Також видання "Коментарі" розповість, чому корисно пити вино.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини