Головна Новини Чоловік вино і напої Основа цивілізації: чому пиво набагато аристократичніше вина
commentss НОВИНИ Всі новини

Основа цивілізації: чому пиво набагато аристократичніше вина

Саме пиво заклало основи першої людської цивілізації

22 червня 2020, 12:40 comments3998
Поділіться публікацією:

Багато хто уявляє собі собі пиво, як напій для простого народу, в той час як вино вважається напоєм для вищих суспільних прошарків. Вино додає  образу аристократичності і дає можливість відчути себе більш витонченим. Але чи справедливе таке твердження? Сьогодні ми дозволимо собі заступитися за пиво і пояснимо, чому саме воно є напоєм для солідних людей. Зрозуміло, тут не обійдеться без дрібки гумору.

Основа цивілізації: чому пиво набагато аристократичніше вина

Значення для цивілізації

Саме завдяки пиву існує цивілізація. Що без цього напою робили б стародавні шумери? Подейкують, що саме заради пива ними були винайдені перші трубочки для напоїв.

Згуртованість

Вино треба пити в поєднанні з вишуканими стравами. Але в цьому  вся заковика. З яким вином слід їсти пекучі китайські страви або навертати класичний мексиканський буріто? А ось пиво до такої їжі підібрати легко. Простіше кажучи, підійде будь-яке.

Залежність

Смак і сорт вина залежать від погоди. Смак і сорт пива залежать від пивовара.

Товариськість

Вино більше спонукає до тихої бесіди віч-на очах у компанії зануд, які вважають себе неймовірними інтелектуалами. Пиво ж згодиться у  будь-якій компанії, як для філософських бесід, так і для веселого галасу. Погодься, ти ніколи не чув слів на кшталт: "Пацани, пішли на вино!"

Авторство

Пиво відображає творче бачення, майстерність і досвід пивовара. Вино, в першу чергу, відображає клімат і якість ґрунту, на якому росте виноград. Все це важливо, але слід визнати, що в такому випадку пиво набагато більшою заслуговує на те, аби вважатися витвором мистецтва.

Ми не хочемо образити виноробів, але погодьтеся, аргументи на користь пива досить вагомі. А щоб відновити справедливість, видання "Коментарі" розповість, чому корисно пити вино.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини