Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Як погодні умови можуть впливати на поведінку риб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як погодні умови можуть впливати на поведінку риб

Від погоди залежить успіх кожної риболовлі

3 червня 2020, 15:04 comments1517
Поділіться публікацією:

Коли збираєшся на риболовлю, неодмінно поцікався прогнозом погоди. Тут питання не тільки в тому, щоб залишитися сухим під час цієї поїздки, але і правильно розрахувати поведінку риби. Погодні умови важливі для риби також, як і для рибалки, і від цього залежить успіх риболовлі. Сьогодні ми розповімо тобі, яким чином погода впливає на поведінку риб.

Як погодні умови можуть впливати на поведінку риб

Різкі коливання

Як відомо, температура тіла риби безпосередньо залежить від температури середовища її проживання. У разі різкого перепаду погоди, кльову може і не бути. З риболовлею варто взагалі не поспішати, якщо погода не відзначається стабільністю. Для її успіху необхідна постійна температура або хоча б її плавна зміна, щоб риба могла адаптуватися. Тоді ти не витратиш час даремно, стоячи біля водойми з вудкою в руках.

Час доби

Час доби також впливає на температурні коливання під час кльову. При сильній літній спеці кльову стає гірше, але при цьому поліпшується ввечері і навіть вночі. Іншими словами, навесні і влітку для гарної риболовлі підійдуть теплі дні, а не спекотні, навіть коли немає вітру. Вдалими для риболовлі є і прохолодні дні. Невеликий дощ також не перешкода.

Вплив вітру

Вітер також впливає на температуру води. Під час північного і північно-східного вітру кльов буде гіршим через відчутне похолодання. Втім, холодолюбиві риби продовжать бути активними і цілком можуть попастися на вудку. При південному ж вітрі і посиленні спеки риби, які люблять прохолоду, навпаки стають млявими, а на поверхню виходять теплолюбні види. Якщо ж говорити про східний і західний вітер, то тут треба брати до уваги місцевість і розташування водойми. Такі вітри можуть принести як тепло, так і холод.

Під час виходу на риболовлю завжди намагайся враховувати погодні умови. Від цього залежить наскільки повною буде твоя сумка з уловом. Також видання "Коментарі" розповість про чотири неймовірних улови, які увійшли в історію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини